Бременност

Името на бебето – първата битка на снаха със свекърва

04.07.2012г. / 20 34ч.
Надежда Маринова
Името на бебето – първата битка на снаха със свекърва

Името на бебето често се оказва първото стълкновение на воли и характери между снаха и свекърва и започва към средата на бременността. Тук е мястото таткото да застане на твърди позиции и да помири двата враждуващи лагера. Все пак родителите имат правото да изберат името на детето си.

Ето най-често срещаните начини, по които се избира името на наследника на фамилията.

1. Семейна традиция – дядото е Петър, бащата – Петър, синът – Петрослав.

2. На свекървата/тъщата – Мария плюс Анета става Мариана.

2. На любим герой/героиня, певец, актьор– Албина, Мариус, Тео.

3. Сън сънувах – името на бебето идва в съня ви и на сутринта вие вече знаете, че той ще се казва Ростислав.

4. Терминът е на празника на светец – Николай, Ана, Мария, Петър, Димитър, Спасиана, Михаил, сякаш самите Небеса ви обещават да закрилят детето ви.

5. Нумеролог – допитвате се до нумеролог, който изчислява най-благоприятното съчетание на буквите спрямо презимето и фамилията.

Различни суеверия карат родителите да не избират, да не оповестяват името на бебето, докато не се роди. Въпреки това не са малко случаите, когато „кръщавате“ детето си още през бременността. Въпреки, че когато малкият човек излезе на бял свят, а мама го гушне, може светкавично да й хрумне друго име. Най-важното е да помислите добре и да изберете име, което да не е смешно или архаично, което да предизвиква подигравки. Може да се съобразите и със значението на имената, ако са чужди –проверете в енциклопедиите какво означават, за да сте сигурни, че правите най-добрия избор.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай