Бременност

След колко менструални цикъла и редовен секс настъпва бременност?

08.10.2012г. / 21 35ч.
Аз жената
След колко менструални цикъла и редовен секс настъпва бременност?

Математически метод изчислява шансовете на жената да забременее, като формулата включва възрастта на жената, от колко време двойката е правила редовен секс и колко менструални цикъла са минали. Резултатите показват и колко дълго може да се изчака, преди двойката да потърси професионална помощ.

Например, ако една жена е на 35 години и в продължение на 6 месеца прави опити със секс за бебе, шансовете й да забременее в следващия цикъл са 10 %.

Математическият метод е разработен в Медицинското училище в Уорвик и в Лондонското училище по икономика .

„Много двойки не знаят, че вероятността играе много голяма роля. Те смятат, че щом решат, че искат бебе, бременността ще настъпи още в следващия месец и щом това не се случи, разочарованието им е голямо“ – коментира професор Джералдин Хартшорн от Медицинското училище в Уорвик. – „Ние не можем да изчислим кога точно жената ще зачене и ще се случи ли това изобщо, но с помощта на математическа формула може да се предскажат реалните й шансове и вероятността в проценти това да се случи в следващия цикъл.“

Гинеколозите съветват двойките, преди да се обърнат за специализирана помощ, често да правят секс за бебе в продължение на една година. Според математиците в сметките трябва да се включи и възрастта на жената.

Ако една жена е на 25 години, след 13 менструални цикъла вероятността да забременее във всяка следваща менструация намалява на 10 %. За 30-годишна жена този период е 10 цикъла, а за 35-годишна жена – само 6 цикъла.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
В ( преди 11 години )
То май Стефан Данаилов тази формула е ползвал и виж как стана белята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар