Бременност

Овулация и забременяване – няколко интересни факта

По време на овулация изневярата е най-вероятна

26.11.2012г. / 14 05ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Какво знаем и не знаем за овулацията и забременяването – ето няколко интересни факта:

Всяко новородено момиченце има в организма си 2 млн. яйцеклетки. От всичките само малка част доживяват до половото съзряване. А за възможно зачатие на жената през целия й живот й трябват само 450 яйцеклетки – по 1 на всеки месец от 12 до 50-годишна възраст.

Свързани статии

Яйцеклетката е най-голямата клетка в организма на човека. Сравнена с другите клетки тя е просто огромна. Освен това е 85 пъти по-голяма от сперматозоида.

Овулацията е процес, когато зрялата яйцеклетка излиза от яйчника – и той трае само 15 секунди. Въпреки, че се говори за дни на овулация. След излизането, яйцеклетката може да преживее около едно денонощие в организма на жената и да даде начало на нов живот.

По време на полов акт в организма на жената попадат около 250 млн. сперматозоида, но до яйцеклетката се добират едва няколко. След като един сперматозоид влезе в яйцеклетката, повърхността й става непроницаема за другите.

Според изследване на канадски учени, по време на овулацията жените по-често мислят за секс, а във фантазиите им присъства доминиращ мъж. Но, по-скоро се вълнуват от емоционалната страна на срещата, отколкото от секса. Представят си го силен, снажен, красив, който влиза в спалнята и ви завладява с нежност.

Научно доказано е, че по време на овулация хормоналният ни фон ни принуждава да се интересуваме от моралните качества на потенциалния ни избраник и да не флиртуваме с брутални мъже.

По време на овулация жените пазаруват повече еротично бельо. Отново подсъзнателно ги влече идеята да бъдат максимално привлекателни за мъжа.

По време на овулация жените са привлечени и от други мъже – приятели, роднини, колеги. Това е най-вероятното време, когато жената е склонна на изневяра.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 5 години )
Интересна и полезна информация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар