Бременност

Откриха причината за честите спонтанни аборти

Има надежда за създаване на лекарство срещу спонтанен аборт

11.01.2013г. / 10 06ч.
Аз жената
Снимка: Retuers

Снимка: Retuers

Учени откриха потенциалната причина за честите спонтанни аборти. Това може да стане база за разработване на ново лекарство, което ще реши проблема радикално.

В резултат на лабораторни изследвания било установено, че жени с 3 и повече спонтанни аборта имат в матката си повишено съдържание на молекулата IL-33. Лекарите смятат, че именно тази молекула е отговорна ембрионът да се задържи в майчината утроба.

Свързани статии

Експериментът показал, че химическите вещества, които произвеждат клетките на женския организъм, претърпял няколко спонтанни аборта, удължавали периода на овулацията като по този начин провокирали аборта. Вследствие на това се възпалявала слизестата обвивка в матката, което при бременност поставя под заплаха развитието на здрав ембрион.

Ембрионът трябва да се загнезди в слизестата обвивка на матката единствено в периода на овулацията, който продължава няколко дни в месеца непосредствено след края на пълния менструален цикъл.

Медицинската наука днес все още е запозната само с част от биологическите процеси, които контролират имплантацията на ембриона.

Коментирай