Бременност

В овулация ли съм?

Сигурни признаци, че сте в овулация

17.01.2013г. / 11 15ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Овулацията е важен момент за всички двойки, които планират да имат дете. Овулационният период е единственото време, в което жената може да зачене и затова много двойки с трепет следят кога се случва този процес в женското тяло.

Повечето жени следят дати, последни дни от менструации, записват в бележници, настройват си аларми, а всичко, което всъщност им трябва, е да се вслушат в собственото си тяло. То само` ще ги насочи в кои дни е готово на тази най-голяма стъпка – да създаде живот.

Ето няколко лесни за разпознаване сигнали, които вашето тяло ще ви даде, щом наближи и настъпи овулацията:

1. Мускулни крампи

Свързани статии

Неприятно усещане и схващане най-често в областта на прасеца, така може да бъде описана мускулната крампа. Поради дефицит на магнезий и калций в организма, крампите могат да са често явление при много хора. Но те са и сигурен знак, че сте в овулация.

2. Сексуален глад

Идва ви да се нахвърлите на любимия само щом го видите и лакомо разсъбличате с поглед всеки мъж в офиса. Няма две мнения, вие сте в овулация.

3. Повишена телесна температура

Изведнъж ви става ужасно топло, макар че навън термометърът показва под нулата, а вкъщи със сигурност парното не топли толкова силно, че да ви сгорещи. Може телесната ви температура да не е много по-висока от обичайното, но е достатъчно да усетите няколко поредни горещи вълни без причина и да се убедите, че сте в овулационен период.

4. Промяна във вагиналното течение

Не е много приятен симптом, но пък е много полезен, защото най-ясно показва, че сте в овулация. Следете за течение, което е слабо, белезникаво на цвят, разтегливо, като консистенцията на сурово яйце. Ако наблюдавате такова течение, значи е време да се захванете за работа, но приятна. :)

Коментирай