Бременност

Бременността и първият бебешки албум

Албумче със сладки спомени

11.02.2013г. / 09 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Бременността ни носи нови емоции, нови усещания и нови спомени.

Много от нас биха искали да ги запазят, защото времето толкова бързо лети, а е хубаво след време да можем да се докоснем отново до тях. Да ги показваме на бъдещото си дете, а защо не и на внуците и правнуците.

 

Свързани статии

Ако досега не сте се занимавали с писане, рисуване, картичкоправене – сега е моментът. Ще видите колко е забавно и колко много нови идеи ще ви дойдат за след няколко месеца: украсата на детската стая, на бебешкото креватче, на детския албум, идеи за пухкави и меки бебешки играчки... Ако досега не сте се осмелявали да експериментирате с цветовете, започнете с първото си бебешко албумче.

Направете го мераклийската. Записвайте, рисувайте, лепете – първите усещания – първото ритане на бебчето, първия видеозон.

Слагайте ваши снимки в различни етапи от бременността – например всеки месец.

Ако рисувате коремчето си като човеченце – сложете и такава снимка.

Всичко това украсено с различни материали за ръчна изработка – картончета, цветчета, копчета, панделки ще допринесе за едно много пъстро албумче.

Ако пък не можете без компютър, може да си водите блог на бременността, в който да споделяте с евентуалните ви читатели – а повярвайте, те ще са много – отново всички радости и несгоди на бременността.

Има толкова много неща, които ще ви вълнуват и които биха вълнували посестримите ви в подобно положение, че 9 месеца няма да ви стигнат да ги проучите: каква козметика да ползвате, каква храна, какви дрехи и хиляди други дребни и не толкова дребни подробности. Е, затова има и втора бременност, при някои и трета... дали някога ставаме експерти по живота? Не знам дали една бременност е достатъчна, но един живот определено не стига.

Това, което можем да направим е да си създаваме колкото може повече положителни емоции, за да ни остават хубави спомени.

Коментирай
Свободно време