Бременност

5 начина да разберете какъв пол ще е бебето

Момче или момиче – това е въпросът...

02.04.2013г. / 16 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Какъв ли пол е бебенцето ми, се питат много нетърпеливи майки и бащи. В наши дни технологиите са достатъчно развити, за да можете да получите отговор на този въпрос още в 5-ия месец например, но не винаги лекарите са категорични, а практиката показва, че дори и видеозонът греши понякога. Затова на помощ идват бабините мъдрости, които ни помагат да решим големия ребус – полът на бебето.

Старият трик с височината на корема

Легендата е стара и добре известна, но нека я преговорим пак – бременните дами, на които коремът им е по-висок, носят момиче, а тези с по-нисък и смъкнат корем – момче.

Формата на корема

Ако коремът ви е с по-обла форма, то вие най-вероятно сте бременна с момче. Честито! Бъдещите майки с по-широки кореми, разнесени встрани, имат голям шанс да носят в утробата си момиченце.

Халката ще покаже истината

Един по-необичаен метод за прогнозиране пола на бебето е този със сватбения пръстен и конеца. Не можем да му вярваме със сигурност, но поне е забавно да опитате.

Взимате конец и прекарвате през него халката си, така че да виси. След това лягате и поставяте пръстена над корема, но без да го докосва, а само да виси. Ако пръстенът започне да се върти в кръг, значи очаквате момиче, ако се върти в посока напред и назад, вероятно е момче.

Сутрешното гадене

Свързани статии

Най-неприятната част от иначе уникалното изживяване да носим в себе си човешки живот е сутрешното гадене. Но пък може да е явен показател за това какъв пол ще е бебето ви.

Жените, които често изпитват това неприятно усещане в първите месеци от бременността, почти сигурно са бременни с момиче. А дамите с лек режим на гадене или почти отсъстващ подобен симптом, са благословени да имат момче.

Сладко или солено?

Какво ви се хапва повече – сладкиши, шоколад, бонбони или пък си умирате за кисели краставички и солено сиренце? Ако е първото, честито, бременна сте с момиченце, а пък второто убедително сочи, че очаквате момче.

Коментирай
31 rate up comment 1 rate down comment
Galia ( преди 5 години )
Аз се скъсах да ям магданоз:) Е имам момиче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31 rate up comment 0 rate down comment
Nevena ( преди 7 години )
31 rate up comment 0 rate down comment
ani ( преди 7 години )
36 rate up comment 0 rate down comment
reni ( преди 8 години )
tova sa pulni gluposti i az kogato bqh bremenna s purvoto si dete qdqh i soleno kiselo i sladko i rodih momichence moga da kaja samo edno tova koeto bog e otredil nikoi ne moje da go izbegne :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38 rate up comment 0 rate down comment
Пт ( преди 9 години )
Пълни глупости! Ама пълни! И това, че някъде има съвпадения - е, както казах - съвпадение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33 rate up comment 1 rate down comment
silveto ( преди 9 години )
nappalno sam saglasna imam momi4e i rastqh na strani, qde6e mise slatko postoqno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33 rate up comment 1 rate down comment
iseto ( преди 9 години )
na men doktorite mi kazaha che shte imam momche na 1000% ne na 100% a tuk vsichko mi sochi kum momiche
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33 rate up comment 0 rate down comment
anna ( преди 10 години )
На мен пък докторката по ритъма на сърцето ми каза, че може да е момиче, ние искаме момиче, но да е живо и здраво пък което и от двете да е пак ще си е наше :), на 1 месец и 3 седмици съм аз :) :P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37 rate up comment 1 rate down comment
Ох, още веднъж ( преди 11 години )
Авторката или автора доказват, че не са и помръднали от времето в което са живели прапрабабите им, а и мисленето им си е останало същото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50 rate up comment 0 rate down comment
Алис ( преди 11 години )
Пълни глупости,корема ми беше нисък,ядеше ми се само солено,лютиво,кисело,въобще не ми се е гадило,почти не разбрах че съм бременна с изключение на големия корем разбира се и имам момиче,което според статията ви трябвало да е момче:)))))))))))А,и това с пръстена съм го правила и определено не се въртеше в кръг :)))),нямах петна по лицето,имах най-прекрасната кожа и коса,и качих само 9 кг.,ако ме погледнше човек в гръб нямаше да разбере че съм бременна докато не с обърна и пак е момиче,макар където и да ме видеха да бяха сигурни че е момче:)))))).На видеозона бебето все беше в неудобна поза за да се разбере какво е,и накрая се появи най-прекрасната синеока и русокоса госпожица:)))))))).Така,че не вярвайте на глупости,оставете се на изненадата и най-важното е да е живо и здраво,както и вие разбира се:))))).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар