Бременност

Не на сутрешното гадене!

Няколко начина да преборите гаденето при бременност

10.04.2013г. / 11 46ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако вие сте една от тези 50-70% бременни жени в света, които страдат от сутрешно гадене и дискомфорт, тази статия е точно за вас. В първите три месеца гаденето може да е най-неприятно и тежко за жената. Трябва да свикнете не само с мисълта, че ще ставате майка, но и да преборите неприятното усещане. Всичко това е още по-сложно, когато в същото време трябва да продължите да ходите на работа и да вършите ежедневните си задължения.

За съжаление, няма 100% сигурен лек, с който да премахнете гаденето, но пък има няколко възможности, които да го облекчат, и то в сериозна степен.

Яжте джинджифил

За начало пробвайте да хапвате по малко джинджифил. Подправката е изпробван и доказан боец в битката срещу гаденето и дори морската болест. Освен това, освежава устата и премахва лошия дъх. 3в1, чудно, нали?

Яжте редовно

Много е важно да се знае, че не трябва да пропускате хранене. Регулацията на стомаха се постига с често хранене на нормални порции. Не бъдете лакоми и внимавайте каква храна ядете. В първите месеци избягвайте пикантна храна, която може да ви раздразни и провокира.

Полегнете малко

Лесно е да се каже, но когато сте в офиса, е трудно за изпълнение. И все пак, здравето на бебето ви е преди всичко. Догади ли ви се, намерете още един стол, съберете го с вашия и полегнете поне за минута-две Няма да повярвате колко бързо ще отшуми неприятното усещане.

Сменете температурата на напитките

Ако преди лягане сте свикнали да пиете горещ чай, то като бременна, този навик може би ви пречи. Опитайте да размените напитките, и ако обикновено пиете топъл чай, сега пробвайте със студен, и обратното. Възможно е тази промяна да ви освежи и да помогне срещу гаденето.

Не мислете за гаденето

Лесно е да се каже, нали? Но пък наистина работи. Догади ли ви се, бързо започнете да мислите за нещо друго, нещо важно, сериозно, което да ви разсее от неприятното усещане в стомаха.

Свързани статии

Добре заредена чанта

Винаги носете в дамската си чанта мокри кърпички, четка за зъби и паста. Никога не се знае къде ще ви свари „сутрешното“ гадене (което не винаги се случва сутрин, а и през целия ден), затова бъдете подготвени да покриете следите му.

Смучете лимон

Усетите ли гадене и имате лимон под ръка, просто го захапете и смучете сока му. При много жени лимоновият сок действа успокояващо на стомаха и гаденето отминава.

Говорете

Няма нищо срамно и притеснително да споделите с колегите в офиса (особено ако са жени), или пък с шефа. Признайте им, че от време на време ви прилошава и ви се гади. Няма човек, който да не ви разбере и поне да не ви съчувства. Най-малкото, няма да ви гледат странно, когато си полегнете за няколко минути, за да облекчите неразположението си.

Коментирай