Бременност

3 упражнения за добра форма по време на бременност

Не забравяйте и здравословното хранене

14.11.2013г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на бременност всяка жена би искала да запази добрата си форма и след раждането на бебето възможно най-скоро да може да обуе любимите си дънки. За да останете във форма, освен здравословното хранене, важна е и физическата активност. Изследванията продължават да дават положителни резултати за тези дами, които не спират с гимнастиката през деветте месеца.

Физическата активност не само че ще ви помогне да поддържате добра фигура, но и ще намали болките в гърба и кръста, ще намали умората и ще ви помогне скоро след раждането да възвърнете предишната си фигура. Друго важно нещо, което показват редица изследвания е, че бебетата, родени от активни майки са по-малко застрашени от наднормено тегло. Споделяме няколко лесни и тонизиращи упражнения, които може да правите три или четири пъти седмично.

За първото упражнение ще ви трябват гирички с тегло около 1,5-2 кг. Разгрейте добре тялото преди тренировката. Вземете гиричките в ръце и започнете да ги свивате към гърдите. Не забравяйте да дишате равномерно. Това упражнение ще стегне бюста и ръцете ви. Направете 3 серии по 10-15 повторения.

По време на бременност е изключително важно да имате здрави и стегнати мускули в долната част, за да може да носите корема си и да имате по-леко раждане. Заемете разкрачен стоеж, стъпалата нека сочат встрани. Вземете по една гиричка във всяка ръка като ръцете трябва да са събрани и свободно пуснати пред тялото.

Свързани статии

Започнете да извършвате леки клекови движения, все едно сядате на стол. Правете бавно упражнението и по възможност изправете гърба и приберете дупето. Направете 3 серии по 10-15 повторения.

За да запазите правилната стойка по време на бременността си и да поддържате баланс е следващото упражнение. Застанете на четири крака. Започнете да вдигате бавно назад и нагоре единия крак като успоредно с него повдигате и едната си ръка. Например, ако повдигате десния крак, заедно с него напред повдигате и изпъвате дясната ръка. След това повторете упражнението и с другата страна. Направете по 15 повторения за всяка.

Не забравяйте, че ходенето, лекият крос и йогата за бременни също са препоръчителни. Ако преди бременността си не сте спортували активно, но бихте искали да започвате деня с с лек крос, добре е предварително да се консултирате с наблюдаващия ви лекар. По време на тренировка не забравяйте и да се разхлаждате със свежа вода или пресен плодов сок.

 

Коментирай
Свободно време