Бременност

Брюкселското зеле помага за зачеване

Хапвайте повече от него!

10.12.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Вярвате или не, но храната е не само приятел, но и лекарство. Тя може да помогне да изглеждате по-добре, да излекува редица здравословни проблеми, а също така да подпомогне процеса на зачеване. Учени достигнаха до извода, че месец декември е най-добър за зачеване, защото покрай празничната трапеза се консумира най-много брюкселско зеле, което е сочено за една от храните благоприятстващи зачеването.

Пред The Daily Mail британски специалисти споделиха, че тези двойки, които искат да имат бебе, трябва да увеличат консумацията на полезния зеленчук. Защо е полезно брюкселското зеле? То е богато на фолиева киселина, която стимулира плодовитостта както при дамите, така и при мъжете. Консумацията му може да помогне за увеличаване производството на семенна течност, както и за подобряването на нейните качества.

Свързани статии

Фолиевата киселина, която се съдържа в него също така намалява риска от спонтанен аборт и вродени дефекти на плода. Брюкселското зеле е нискокалорична храна, богата на много полезни вещества.В него се съдържат 20 основни витамини и минерали, между които витамин A и C, които са мощни антиоксиданти и поддържат здравето на очите.

Витамин K, който е важен за укрепване здравето на костите, витамин E е важен за здравето на косата и кожата. Брюкселското зеле също е източник на по-голямата част от групата на витамин B, както и желязо, магнезий, фосфор, цинк, мед, калций и селен.

Коментирай