Бременност

Ето защо бременността ще ви липсва

Онзи магически период от живота на всяка жена

27.01.2014г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

По време на бременността в женското тяло стават големи промени. То се превръща в едно своеобразно чудо на природата, което отглежда нов живот вътре в себе си. И въпреки че тези 40 чудотворни седмици имат и своите странични ефекти, е хубаво бременната жена да се съсредоточи върху положителните аспекти на този прекрасен период от живота.

Сиянието, което излъчва една бременна жена, я прави толкова красива! След като родите ще си спомняте с радост времето, в което сте носела нов живот вътре в себе си.

Ето някои причини, поради които ще изпитвате носталгия по онзи красив период от живота – бременността!

Имали сте тайна!

Тръпненето в очакване да кажете на всички прекрасната новина е незабравимо. Вие знаете нещо, което никой друг не знае и това е вълнуващо!

Усмивки от напълно непознати хора

След като бременността започне да ви личи, ще забележите как хората, с които се разминавате по улицата се усмихват лекичко на сладкото ви коремче! Ще получавате поздравления и пожелания от всички.

Блажени дремки

В никой друг период в забързаното съвременно ежедневие не се приема възрастен да прави следобедна дрямка, освен ако не е бременна бъдеща майка! Шегуваме се, разбира се! Но за тези сладки дремки ще си спомняте дълго, особено когато бебето се появи и сънят ще е последното, за което ще имате време!

Сиянието, което излъчвате!

Блясъкът на бременната жена е едно от най-красивите чудеса на света! Щастието и радостта от очакването на бебчето ви ви карат да се чувствате прекрасно и това си личи и отвън!

Очакването…

Вълнението, което поражда очакването, е неповторимо усещане. Най-големият подарък в живота на една жена е на път и това нетърпение да го видите и прегърнете ще запечати красиви спомени в съзнанието ви.

Чувствате се специална!

Получавате толкова много внимание, любимите ви хора се стараят да ви угодят и да ви накарат да се чувствате удобно. Та във вас расте живот! Близките ви искат най-доброто за вас и това ви кара да се чувствате специална!

Били сте център на вниманието

Бременността може да е била последният път, в който сте били истински център на вниманието! След това бебето ви ще се превърне в обект на радостта на околните. Майките стават толкова погълнати от грижите за новородените си, че много често забравят за себе си. И това е нормално.

Свързани статии

Пазаруването на бебешки дрешки

Това е едно от най-сладките занимания за една бъдеща майка. Обикалянето на магазините, разглеждането на всички тези невероятно малки и сладки дрешки е в състояние дори да ви разплаче от радост!

Чувството, че взимате участие в чудото на живота!

Вероятно на повечето жени им е минавало през ума колко невероятно е да знаеш, че вътре в теб расте нов живот. Мисълта за безусловната любов, с която ще обгърнете това малко създание, ви завладява тотално! Усещате сърцебиенето, ритането, мърдането и вълнението става все по-осезаемо!

На никого не му пука дали дрехите ви стават!

Можете да се разхождате с широки като торби дрехи и на никого няма да му направи впечатление. Стига да се чувствате добре така, разбира се. Сега е моментът да се обличате както ви е удобно, а не както обществото очаква да бъдете облечена!

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Номер 2, съжалявам, че ще те разочаровам, ама съм на 32 и просто мисля трезво. Да, децата са богатство, но за мен тия 9 месеца си бяха жив кошмар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
ИБ. и аз нямам добри спомени, а съм доволно стара, тъй че не разнахвай пръст назидателно и не си обяснявай това, че за някои бременността е кофти период, все с младост и незрялост, разшири си кръгозора, то поне вече не си млада, време ти е, успех : ))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 4 rate down comment
ИБ ( преди 10 години )
Номер 1, когато ти дойде времето ще проумееш смисъла на тази статия, сега си още малка и повече си чувала, отколкото усетила това и онова около бременноста. Да си жива и здрава и ще разбереш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Някоя ( преди 10 години )
Ъъъъ... колкото и да се стараете пак не успяхте да ме убедите, че това е най-прекрасния период в живота. Съжалявам, но за мен вечната умора и гаденето не са никак супер, пък като се скъсвам да повръщам хич не ми пука дали съседите ме гледат с умиление или не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар