Бременност

6 неща, които никога да не казвате на бременна жена

„Брей, имаш доста апетит! Като за двама!“

17.02.2014г. / 13 35ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Жените са по-чувствителната страна на човечеството. А особено с бременните жени трябва да се внимава. Това, че са вече извън класацията за „апетитни гаджета“ не означава, че трябва да понасят неуместни коментари относно външния вид или килограмите им.

Ето някои от най-омразните неща, които никога не трябва да казвате на бременна жена!

„Я, колко огромна си станала!“

Макар и бременни, жените продължават да са суетни, да искат да изглеждат добре, но да се съмняват във външния си вид и да имат нужда от повече комплименти, за сметка на коментарите относно килограмите им, макар и добронамерени.

„Бебето ти сигурно ще е огромно като се роди, щом коремът ти е пораснал толкова! Дано да имаш по-широк таз!“

Ужасяващо е за една жена да чуе подобно нещо. Още повече ако този факт се окаже предпоставка за усложнение при раждането. Често прекалено тесният малък таз се оказва причина за своевременно налагане на секцио израждане.

Родилките и без това са уплашени до безкрай, затова спестявайте си подобни констатации на глас!

„Скоро ли раждаш? Ако знаеш моята колежка/приятелка какво тежко раждане имаше! Истински кошмар!“

Кошмарни са подобни изказвания! Най-неподходящото нещо, което можете да кажете на една бременна жена е какви ужаси могат да й се случат, ако нещата се усложнят. Не че е редно да се крият рисковете. В XXI век надали има останало нещо скрито-покрито по този въпрос, но все пак не е добре да се акцентира именно върху опасностите.

Свързани статии

„Гледай да се наспиш добре, че после едва ли ще можеш!“

Добър съвет. Всъщност това си е самата истина! Но не бива да се гледа на родителството като на досадно отнемане на времето за сън и личното пространство.

„Брей, имаш доста апетит! Като за двама!“

Особено в последния триместър често пъти желанието за похапване нараства при повечето жени. Не е нужно да го подчертавате. Те и без това чувстват вина, че се тъпчат и трудно ще свалят килограмите след това, така че не им го натяквайте! Нека се поглезят! Заслужават го.

„Сериозно? Точно това ли име избра за бебето?“

Ами.... ДА! Най-омразният въпрос за една майка е този, съдържащ критика в себе си, особено по отношение на избора на име, метода на възпитание, начина на обличане на децата, правилата и какво ли още не! Запазете съветите си за себе си, освен ако не ви ги поискат!

Коментирай