Бременност

Защо сексът по време на бременност е полезен?

Помага да балансирате настроението

11.03.2014г. / 11 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато една жена забременее, често тя и партньорът й се отказват от секса. Най-честата причина за това са редица митове за секса по време на бременност. Ако бременността протича по нормален начин, без усложнения, няма причина двойката да се отказва от това удоволствие, вижте защо.

Да на щастливите хормони

По време на полов акт тялото ви освобождава хормона на щастието ендорфин. Това е причина вие и бебето ви да се чувствате по-спокойни и щастливи. Смята се, че по време на бременността поради увеличаване притока на кръв към интимните зони и повишеното желание на жената за секс, оргазмите са по-интензивни.

Повишава защитните сили на организма

Тези хора, които са сексуално активни определено имат по-високи защитни нива на имунната система. Ето защо се смята, че сексът по време на бременност повишава нивата на имуноглобин А, антитяло, което помага на организма да бъде устойчив на настинки и други инфекции.

Помага да балансирате настроението

По време на полов акт се отделя и окситоцин, известен също като хормона на любовта. Благодарение на него бременната жена може да балансира честите промени в настроението, характерни за бременността.

Помага за възстановяването

Сексът по време на бременност е добра активност, която подготвя тялото за раждането. Според специалисти оргазмът подготвя тазовото дъно за раждането и ускорява по-бързото възстановяване на жената след това.

Свързани статии

Повишава връзката между вас и партньора ви

Сексът през деветте месеца помага да засилите връзката между вас и половинката ви. Много дами се притесняват от телата си по време на бременност, но всъщност не осъзнават колко секси започват да изглеждат и това наистина допада на мъжете независимо, че често забравят да го кажат на партньорката си. Сексът по време на бременност подобрява интимността, общуването, а при някои двойки се подобрява значително и сексуалният живот.

Подобрява съня ви

Сексът по време на бременност ще ви помогне да спите по-добре, а на сутринта да се чувствате и по-бодри.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Л.К. ( преди 9 години )
Сексът в напреднала бременност може да предизвика контракции, а с тях и самото раждане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар