Бременност

6 от най-често срещаните заблуди за забременяването

Спонтанният аборт може да бъде предотвратен

14.03.2014г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
снимка: photl.com

снимка: photl.com

В опитите да станат родители, много двойки се подвеждат по редица митове за зачеването и протичането на бременността. Често при добро здраве и на двамата партньори, фокусирането върху тези митове и напрежението, което те изпитват макар и на подсъзнателно ниво, се оказва пречката те все още да нямат деца. Вижте 6 от най-често срещаните митове, свързани със забременяването.

Теглото не влияе върху способността за зачеване.

Наднорменото тегло, както и поддържането на прекалено ниско телесно тегло е една от причините, поради които много жени не могат да заченат дълго време. Според учени от Харвард затлъстяването не пречи само на жените. Мъжете с наднормено тегло могат да имат проблеми с качеството на спермата.

Когато жената забременее трябва да спре кафето и кофеиновите напитки.

Положителният тест за бременност не е причина да спирате сутрешната чаша кафе, особено ако нямате лекарска забрана за това. Наслаждавайте се на аромата и вкуса на кафето, но не прекалявайте с него.

Мисионерската поза е най-добрият начин да се сдобиете с бебе.

Няма 100% доказателства, които да потвърждават, че мисионерската или някоя друга секс поза увеличава шанса за зачеване. Най-важното за този процес си остава удоволствието от секса и доброто здраве. Да, има секс пози, които съкращават иначе дългия път на сперматозоидите до яйцеклетката, но те не гарантират 100% зачеване.

Ако веднага след секс жената остане да лежи по гръб, повдигне и изправи краката си за няколко минути на стената, тя увеличава шансовете си за забременяване.

Тези стари приказки за повдигането на краката във въздуха, за да се насочи семенната течност към матката отдавна са опровергани. Колкото по-качествена е спермата и сперматозоидите са живи и бързи, толкова шансът за забременяване се увеличава.

Свързани статии

Жената може да забременее по всяко време, затова двойката трябва да прави по-често или всеки ден секс.

Шансът за забременяване е най-голям по време на овулация. Много двойки мислят, че по всяко време женското тяло е гостоприемно и може да зачене. Но те не знаят, че всекидневната еякулация може да намали количеството на сперматозоидите.

Спонтанният аборт може да бъде предотвратен.

Невинаги. Когато се случи на някоя жена да претърпи спонтанен аборт тя най-често обвинява себе си, че е била стресирана, че не се е хранела здравословно и т. н. Има много причини за възникването на спонтанен аборт, някои от които не са добре известни. Естественият механизъм за прекратяването на развитието на плода невинаги може да бъде възпрепятстван.

Коментирай
6 rate up comment 1 rate down comment
Малко информация ( преди 10 години )
Зачеването на живот е чудо! Има милиони възможности за комбинация на ДНК. Всички грешки природата унищожава практически веднага. Има теории, в които се твърди, че жена която прави редовен секс без предпазни средства практически всеки месец е бременна. Но за да се получи здрав и жизнен плод вероятността е много малка. Такава бременност се прекратява генетично след часове или дни! Това се потвърждава от оплождане на клетки от различни видове ( и човешки и животински), които поради несъвместимост след определен брой деления загиват! Та спонтанния аборт най-често е освобождаване от некачествен плод! За да е по разбираемо не навлизам в дълбочината на материята!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар