Бременност

Защо е добре да слушате музика през бременността

Музиката дава тласък на креативното мислене при бебетата

19.03.2014г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Музиката е онази магия, която лекува, вдъхновява и успокоява. Три добри причини, които всички бъдещи майки, очакващи своите бебета, е добре да вземат под внимание. Защо? Според специалисти музиката има положително влияние върху развитието на плода и предразположението на майката.

Все още не е напълно доказано, но според специалисти, ако слушате редовно любимата музика по време на бременността си, това може да помогне за увеличаване възможностите на слуха, концентрацията и уменията на бебето.

Едно е сигурно, докато бебето е в корема на майката то чува и възприема определени звуци, думи, научава се да разпознава гласове и след като се роди показва реакция към вече познатите му звуци. Още една добра причина да слушате музика и да дадете с нея началото на креативното мислене и любовта към музиката на малкото бебче.

Вероятно сте забелязали, че бебето реагира в корема на определени звуци, по-често на силни звуци. Хубавата музика също може да провокира плода да се движи повече и да подобри неговите движения. Хубаво е бебето често да се движи в корема на мама, въпреки че невинаги усещането е приятно.

Свързани статии

Казват, че музиката, която слушате докато сте бременна донякъде може да повлияе за оформянето на личността на бебето. Ако обичате нежната и спокойна музика това може да повлияе положително на бебето не само докато е в утробата, но и след като се роди, то да бъде като цяло по-спокойно.

Клубните хитове вероятно биха могли да повлияят върху енергичността на детето. Има много предположения за добрата връзка между бременността и музиката затова не спирайте да я слушате всекидневно.

Подходящата музика може да подейства като приспивна песен не само докато сте бременна, но и след като бебето се роди. Както вече споменахме, бебетата имат способността да запомнят звуци докато са в утробата. Следователно това трябва да ви насочи към класическа или чил аут музика, която да действа релаксиращо и приспивно на бебето след раждането.

Коментирай
Свободно време