Бременност

Важни неща за лесно зачеване

Често повторното зачеване се оказва по-трудно от първото

20.03.2014г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Много двойки нямат никакви проблеми със зачеването на първото си дете. Дори понякога това става случайно, бързо и непланирано. И тогава двойките смятат, че второто им дете ще дойде също толкова бързо и лесно, колкото първото. Но в много случаи нещата не се случват според очакванията.

Често изумлението и разочарованието на родителите от неуспеха пречи на емоционалното им здраве. Стресът и учудването от неочакваните затруднения могат да помрачат дори физическото здраве, което спомага за усложняване на ситуацията.

Какво трябва да очакват майките, които се опитват да забременеят отново и кой е правилният път, по който да тръгнат в името на бързото и лесно повторно зачеване, предлагаме да видите в следващите редове.

Трябва да отслабнете

Колкото и неприятно да звучи, това се налага. Всички знаем колко трудно е това, дори за жени, които не са раждали, но килограмите пречат на зачеването. Ако искате да постигнете онова, което сте планирали, трябва да отслабнете.

Обсъдете го със съпруга си

Ако случаят ви е такъв, че първото ви дете е било неочакван, но скъпоценен подарък, то за второто е необходимо сериозно обмисляне. Все пак, децата са отговорност, дори по-голяма от тази за собствения живот. Решението трябва да е съгласувано и премислено.

Свързани статии

Направете си всички необходими изследвания

За да имате нормална, лека и най-вече здравословна за вас и бебето ви бременност, е добре да си направите необходимите изследвания. Гестационният диабет, например, е състояние, което може да се контролира по време на бременността, както и прееклампсията. За да проверите риска си от развитието на застрашителни състояния, консултирайте се с лекаря си от най-ранната седмица на бременността.

Намалете стреса

Работете малко повече по дейностите, които ви разсейват от стреса и освобождават вниманието ви. Стресът е основен разрушител на здравето и много от проблемите ви могат да се дължат и на него.

Подгответе детската стая

Идването на нов член на семейството е голямо събитие в живота на човек и затова заслужава специално внимание и подготовка. Уверете се, че децата ви ще се чувстват удобно и уютно, когато дойдат в новия си дом.

Разбира се, животът може да има други планове за вас, но все пак, каквото можете да направите в името на това да се сдобиете с още една рожба – направете го! Успех!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Отслабването и намаляването на стреса са много важни фактори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар