Бременност

5 признака на наближаващо раждане

Коремът ви е позициониран по-надолу

28.03.2014г. / 10 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Чудото наречено бременност преминава през различни етапи, свързани с много радост, но и с известни неразположения. Най-голямата радост, но и изпитание за майката и бебето е раждането. Тялото на жената винаги подсказва когато настъпва някаква промяна, включително и когато раждането наближава. Споделяме пет признака на наближаващо раждане.

Контракции

Контракциите са един от основните симптоми на наближаващо раждане. Често те се проявяват и на по-ранен етап от бременността. Някои контракции биват наричани измамни контракции или по-известни като контракциите на Бракстън Хикс. Те се проявяват през първите седмици на бременността, но могат да се проявят и в средата или края на деветте месеца. Повече за тях може да научите тук.

Имате диарични изпражнения

Диарията е причинена от освобождаването на простагландини, което е причина за цервикалното скъсяване и контракциите на матката. Тези простагландини могат да доведат и до появата на диария. Във всеки етап на бременността е добре да обърнете внимание на диарията, ако тя се появи и особено, ако сте в последните седмици на бременността си.

Коремът ви е позициониран по-надолу

Погледнат от страни вашият корем ще изглежда като леко смъкнат. Това е защото бебето ви се намества и подготвя за предстоящото раждане. Възможно е да усещате тежест в таза, налягане и някак по-лесно си поемате дъх в сравнение с предишните дни.

Свързани статии

Изтичане на околоплодните води

Вашето бебе в корема се намира в така наречената амиотична торбичка, която го защитава. В повечето случаи при наближаващо раждане първоначално започват контракции, а след това изтичат околоплодните води от амиотичната торбичка. Но при някои жени става обратното. Независимо колко обилно ще бъде тяхното изтичане, което няма как да не забележите, веднага трябва да уведомите лекаря.

Болки в гърба

Болките в гърба са често срещани през бременността. Но когато раждането наближава, те се усилват и стават доста интензивни.

Коментирай