Бременност

Абсурдни съвети за бременни от древността до днес

Небивалици, на някои от които хората продължават да се „връзват“

11.04.2014г. / 11 27ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Тялото на бременните жени се променя невероятно много. За много жени е трудно да свикнат и да се адаптират с промените и търсят съвети от близки и приятели. Не всички съвети, обаче, е добре да се взимат за чиста монета! Понякога дори можете да чуете абсолютни небивалици, с които възнамеряваме да ви запознаем сега! Да не пропуснем да споменем, че тези небивалици произтичат от древността, но някои хора продължават да им вярват!

Ето ги и най-абсурдните съвети, които никога не трябва да взимате под внимание!

Носи корсет!

Жените във Викторианската епоха може и да са носили корсет, заради тогавашната мода, но ние сме в XXI век! Не само модата е била в основата на корсета – бременността често е трябвало да бъде прикривана. Бременното тяло се е смятало за грозно. Стегнатото облекло може да навреди сериозно на плода, да не говорим за чувствителните на натиск органи на майката.

Днес дори има производители, които предлагат на пазара корсети за бременни, подобно на коланите, предназначени за след раждането.

Не яж, за да не напълнееш!

Много жени се плашат от качването на килограми по време на бременността и затова са склонни да се вслушват в подобни съвети. Гладуването по време на бременността е много опасно и може да има катастрофални последици за бебето.

Не яж заешко!

Още една глупост, свързана със суеверието, че ако бременната жена яде заешко месо, има риск бебето да се роди със заешка уста! Пълен абсурд! Да не споменаваме избягването на ядене на меко сирене, за да не се роди момче с еректилна дисфункция или забраняването на яденето на пъстърва заради „риска“ детето да се роди с изцъклени очи!

Избягвай череши!

Друг мит, на който в никакъв случай не трябва да се връзвате – ако някой хвърли или изпусне череши върху бременна жена, детето ще се роди с белези по тялото! По-голяма глупост не бяхме чували!

Не участвай в спортни събития!

Спортът може да носи рискове за бременната жена, но наблюдаването му не вреди, стига тя да е на безопасно място. Според един наръчник за бременни от четиридесетте години на XX век, гледането на спортове може да предизвика прекалено вълнение у бременната жена, което пък да застраши бебето. Знае ли човек? Може и да има зрънце истина. Но все пак...

Свързани статии

Не чети!

Според някои проучвания, проведени във Великобритания, четенето на вълнуващи книги, гледането на трогателни снимки или прекалено тъжни и трагични истории може също да предизвика силно вълнение, което да благоприятства спонтанен аборт или раждане на мъртво бебе.

Изпуши една цигара!

Този „съвет“ е съвременен, но решихме да го включим в абсурдните съвети, защото го смятаме за нередно майчино деяние. Дори някои лекари съветват бременните пушачки да припалват от време на време, защото рязкото спиране на цигарите щяло да се отрази зле на организма. А никотинът не се ли отразява зле на бебето? Ами катраните и въглеродният оксид, които са чисти отрови? Помислете пак, преди да запалите!

Не подстригвай косата си!

Това „прекрасно“ старо суеверие, че подстригването на косата ще навреди на бебето по някакъв начин (неясно какъв). Според друг мит пък, рязането на косата може да „отреже от жизнената сила“ на детето.

Не гледай маймуни!

Или папагали! Едно разпространено убеждение от древността, според което бременна жена, поглеждаща маймуна или папагал по някакъв начин ще предаде лудешкото поведение на тези животни на бебето си. Доста абсурдно!

Не прави секс с мъж с миризливи крака!

Тук вече ни стана много смешно! В древността се е смятало, че мъжете с миризливи и мръсни крака ще предизвикат наследствена миризма у детето. За момчетата – лош дъх, а за момичетата – миризливо дупе. Най-големият виц, който сме чували!

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Neli77777 ( преди 9 години )
Не прескачайте кабели, шнурове и т.н., защото бебето ще се роди с увита пъпна връв ... нещо, което се случи с моето бебе..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Егати ( преди 9 години )
O_o кой ги пише тея простотии? Честно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Вярно са си големи безумия! А и аз да добавя един. Не гледай сапунки! Че детето ти ще има живот като на героите от филма. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар