Бременност

Как да родим – нормално или секцио?

МБАЛ „Софиямед“ стартира четвъртата сесия от безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“

10.04.2014г. / 12 45ч.
Аз жената
Снимка: Photl.com

Снимка: Photl.com

От 16-ти април до 18-ти юни, всяка сряда от 15:00ч. специалисти ще учат бъдещите майки как да се подготвят за бременността и появата на новороденото. Преди началото и в края на всяка лекция бременните ще могат да посетят отделението по акушерство, гинекология и неонатология на МБАЛ „Софиямед“ (София, бул. „Г. М. Димитров“ №16) като разгледат условията в него и се запознаят със различните специалисти.

Първата тема в „Училището за родители” ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със специалиста по АГ д-р Христина Кръшкова. Подробности за ваксинационния календар на новороденото ще даде педиатърът в ДКЦ д-р Татяна Ралчева на 23-ти април, а какви са предимствата и недостатъците на различните видове упойки по време на раждането ще коментира анестезиологът д-р Асиан Асенов на 30-ти април.

Големият въпрос който измъчва всички бъдещи майки – как да родим – нормално или секцио дамите ще могат да обсъдят с д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението на 7-ми май.

Свързани статии

Завеждащ отделението по неонатология д-р Радосвета Росманова ще запознае бъдещите родители с качествата на кърмата и първите стъпки при храненето в кърмаческа възраст по време на своята лекция на 14-ти май, а кои са най-честите здравословни проблеми през първата година на бъдещите майки ще разясни педиатърът и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 21-ви май.

Повече подробности за физиологията на новороденото ще представи в своята лекция на 28-ми май д-р Росманова. Какво е следродилна депресия и как да изградим стабилна емоционална връзка с детето си още от новородено ще разясни психологът Бригита Михайлова на 4-ти юни. Повече за грижите за кожата на новороденото бременните ще научат от дерматолога д-р Мариета Кътева на 11-ти юни.

Поредният цикъл от лекции ще завърши на 18-ти юни с темата за нервно–психичното развитие и захранване на кърмачето, която ще коментира завеждащ отделението по неонатология  д-р Радосвета Росманова.

Коментирай