Бременност

Форум за бременност и раждане с вход свободен

Как да предотвратим стреса през бременността и по време на раждането

16.05.2014г. / 14 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За втора поредна година Puls.bg организира форум за бременност и раждане, с който цели да срещне бъдещи и настоящи родители с водещи медицински специалисти. Събитието ще се състои на 17 май 2014 г. от 10:30 ч. в Интер Експо Център – София, зала „Витоша“. Входът е свободен.

Замисълът на събитието е да се дадат важни практични насоки в разпознаването на тревожните симптоми от обичайните признаци на бременността, хода на раждането и състоянието на новороденото бебе. Форумът на Puls.bg ще се проведе в рамките на три панела.

Първият панел засяга бременността и е разделен на два модула, единият от които ще запознае аудиторията с патологичните отклонения на обичайните симптоми през бременността, а другият – с ползата от изследването на феталната морфология.

Във втория панел ще се говори за разликите между естествено, дирижирано и индуцирано раждане. Ще бъде засегнат и въпросът за неизвестните във връзка на съхранението на стволови клетки.

Третият панел ще изясни тревожните признаци в състоянието на новороденото, за които всеки родител трябва да бъде подготвен.

Лектори на форума ще бъдат водещи медицински специалисти в съответните области: д-р Даниела Савова – акушер-гинеколог и медицински директор на МЦ „Репродуктивно здраве“, д-р Петя Чавеева – специалист по фетална медицина, д-р Динчо Георгиев – акушер-гинеколог и д-р Радка Масларска – началник отделение „Неонатология“ в болница „Токуда“.

Всички присъстващи ще могат да зададат своите въпроси към лекторите на събитието, в специално предвидена част след презентациите им. Детайли по програмата и за форума като цяло можете да видите на http://events.puls.bg/.

Форумът за бременност и раждане се осъществява в партньорство с Медицински комплекс „д-р Щерев“, тъканна банка „Биогенерация“ и Bioderma, както и със спонсорството на Lidl, Токуда Болница – София и Пренатест – безопасната дородова диагностика.

Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
k.petrova ( преди 9 години )
Ултразвуковото изследване фетална морфология може ли да замени биохимичния скрининг, амниоцентеза и пренатест ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар