Бременност

Малки неща, които правят бременността по-лесна

Какво ви дава сили да преодолеете трудностите на бременността?

26.05.2014г. / 14 33ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Бременността е деликатен момент от живота на една жена, в който тя трябва да се съобразява с много неща – промените в тялото, справяне със страничните неприятни ефекти на бременността и най-вече – здравословното хранене и начин на живот.

Времето, в което една жена носи бъдещото си дете, може да бъде вълнуващо и трепетно, но е и доста трудно. Затова съществуват някои неща, които ако направите, ще се чувствате значително по-добре.

Диня със сол

Звучи гадно, но осолената диня помага за предотвратяване на дехидратацията на тялото, както и за намаляване на симптомите на гадене и повръщане. Можете да си я приготвите като шейк – чудесна освежаваща напитка.

Възглавница за бременни

Ергономичната специално изработена възглавница за бременни помага за подобряване на съня, намалява болките в гърба и облекчава тежестта и неудобството, които големият корем причинява.

Ежедневни разходки

Ходенето всеки ден е задължително за бременните жени. То спомага за раздвижване, намаляване на болките в гърба, ставите и увеличава така необходимата циркулация на кръвта.

Бебешки лосион

Много бременни жени препоръчват бебешкото мляко или бебешкото олио като най-добро средство за хидратиране на кожата и справяне със стриите.

Масаж

Надали ще се намери жена, която да отрече ефекта на масажа по време на бременността! Просто няма такава, сигурни сме! Масажът е един от най-ефикасните методи за релакс, отпускане на гръбначния стълб и мускулите.

Свързани статии

Сладолед

Без майтап, награждаването с любимата ви вкуснотийка от време навреме ще ви накара да се почувствате много добре!

Вода с лимон

Поради промяната на вкусовите рецептори, дължащи се респективно на промяната в хормоналния баланс, често ще ви се случва да ви се прииска някое щуро нещо, като например вода с лимон, която никога преди това не сте обичали! Примерите са много.

Въглехидратни закуски

Спасение в трудностите на бременността можете да намерите и в полезните въглехидрати. Подхапването на плодове и зеленчуци по всяко време на деня ще ви помогне да се преборите с изблиците на глад, а ще ви доставят и полезните вещества, от които се нуждаете. Е, да си позволите понякога някой десерт със забранени въглехидрати не е болка за умиране, напротив! Тези щастливи моменти ще ви накарат да се почувствате изключително облекчени!

Коментирай