Бременност

Бременна през лятото – как да намалите дискомфорта

Намалете консумацията на сол

28.05.2014г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Да си бременна през летните месеци почти винаги е тежко. Горещините са причина не само да се чувствате по-уморена, но и по-подута. Взимането на чести душове, скриването в най-горещите часове в хладни и добре проветриви помещения и консумирането на леки храни са само част от съветите, които може да следвате, за да се чувствате във форма.

Как да намалите останалите неразположения, вижте тук.

Намалете приема на натрий

Както знаете, задържането на излишни течности по време на бременност е едно от най-честите неразположения. През топлите месеци е важно да бъдете добре хидратирани.

Когато консумирате повече сол и солени храни, вие приемате повече течности за утоляване на жаждата и съответно задържате излишни такива. Намаляването на солта ще намали и риска от подуване.

Не спирайте приема й, защото тя съдържа йодит, който е важен за здравето на развиващото се бебе, но намалете приема й.

Едва ли трябва да напомняме, че слънцезащитните кремове са от значение дори когато се разхождате по улицата. Използвайте козметика, която е с минимум 15 слънцезащитен фактор.

Слънчевите лъчи могат да увеличат отделянето на меланин, което може да е причина за появата на още повече пигментни петна по лицето и тялото ви. Защитавайки кожата си с подходящ крем, вие ще намалите риска от тяхната поява, както и от слънчево изгаряне.

Летните неприятни подувания най-често се проявяват по крайниците. Невъзможността да свалите или сложите любимите си пръстени, както и врязването им в пръстите, определено носят дискомфорт. Затова като забележите че пръстите ви са подути, избягвайте да ги слагате.

Пийте много течности. Консумирането на много вода, пресни плодови сокове, особено от портокал, а и мляко, ще помогнат да замените електролитите, които губите с потенето. Освен това, когато сте достатъчно хидратирани, се грижите и за здравето и красотата на кожата си.

Времето вече е подходящо за разхлаждане в приятната вода. Разхлаждането ще ви ободри и ще намали голяма част от натиска върху седалищните нерви. Затова посещавайте часове по водна аеробика, басейн на открито или си подарете няколко приятни дни край морето.

Свързани статии

Масажите са подходящи през летните дни, защото те ще намалят усещането за тежест, ще намалят подуването и ще ви подготвят за едно по-леко раждане.

Поставянето на влажна студена кърпа на челото също ще помогне да се разхладите и намалите излишното изпотяване в горещите дни. Ако нямате наблизо подходяща кърпа за компрес, просто наплискайте лицето и врата си със студена вода.

Носете дрехи от леки и дишащи материи и в по-светли тонове. Горещото време благоприятства появата на топлинни обриви под гърдите и корема, особено ако не носите памучно бельо и дрехите са от синтетични материи.

Носете памук, лен, коприна. Тези материи позволяват на кожата да диша и вие да се чувствате леко и приятно.

Снимка: photl

Коментирай