Бременност

Най-неприятните симптоми по време на бременност

Странни промени по кожата

18.07.2014г. / 11 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бременността за много жени е тежък период от живота. На късметлийките, чиято бременност протича почти без проблеми, само можем да завиждаме благородно. Заради потенциално опасните здравословни състояния много млади жени изпитват притеснения от зачеването и последващите промени след това.

Кои са най-неприятните моменти, които могат да се случат по време на бременността?

Сутрешно гадене

Едно от първите неща, които хрумва на всяка жена, когато чуе „бременност“, е сутрешното гадене. Това е период, който за много жени е трудно поносим, но някои не изпитват този дискомфорт изобщо.

Дължи се на хормона естроген, който увеличава нивото си по време на бременността. В тежки случаи може да предизвика силно повръщане, загуба на тегло, киселини в стомаха.

Диастаза ректи

Това неприятно състояние на корема се случва заради разкъсването на коремните стени под натиска на бременността. Мускулните влакна се разкъсват и кожата на корема се прехлупва. Гледката е изключително неприятна и за съжаление много трудно може да се оправи с диета и упражнения. В повечето случаи се налага пластична операция.

Свързани статии

Инконтиненция

Много неприятен момент от бременността – лекото изпускане на урина под напора на тежкия корем. Пикочният мехур се притиска от тежестта на бебето и задържането на урината започва да става много трудно.

Не всички бременни страдат от този проблем, но онези, които го изпитват знаят колко мъчително е това състояние.

Странни промени по кожата

Не става дума за „сиянието по време на бременност“, което всяка жена се надява да изпита. Много жени се разхубавяват по време на 9-месечния период, но за съжаление немалко са и онези, които получават грозни пигментации по лицето и корема.

Тези изменения не са особено приятни. Дължат се на натрупване на меланин в кожата. Обикновено се появяват тъмни ивици по корема и жълти петна по лицето.

Подуване на вулвата

Изключително неприятно усещане – много жени се оплакват от подуване на външните полови органи. Това състояние предизвиква не само усещане за издутина в гениталната област и затруднение при ходене, но и могат да се появят секреция, мирис и сърбеж.

Въпреки всички неприятни симптоми, които могат да се появят по време на бременността, дами, не се отказвайте! Всичко се забравя щом зърнете мъничето си!

Коментирай