Бременност

Тулси – полезната билка за бременни

Чаят от тулси облекчава болките в ставите и мускулите

25.07.2014г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Тулси е билка, известна още като „свещен босилек“. Идва от Австралия и Азия, но днес се среща почти навсякъде. Има редица предимства за здравето и е особено полезна за бременните жени (въпреки това преди консумацията на този чай е добре да се консултирате с наблюдаващия ви лекар!).

Вижте няколко добри причини да пиете всекидневно чай от тулси.

Има детоксикиращо действие

Чаят от тулси има невероятни детоксикиращи свойства, като по този начин се грижи за здравето на сърцето и намалява риска от появата на инфекции и други здравословни проблеми по време на бременност.

Не съдържа кофеин

Консумацията на кофеинови напитки не е забранена по време на бременност, но е добре да се внимава с тяхното количество. Хубавото е, че чаят от тулси може да се консумира често, защото не съдържа кофеин. Това означава, че може да бъде вашата здравословна напитка преди сън, която няма да пречи да спите спокойно.

Неутрализира свободните радикали

Тулси е билка, която е с богато съдържание на антиоксиданти. Благодарение на тях вие помагате на организма ви да изгради добра защита срещу заболявания, причинени в резултат на свободните радикали. Билката неутрализира тяхното действие и по този начин засилва имунитета.

Свързани статии

Облекчава болките в ставите и мускулите

През бременността се наблюдават редица неразположения, сред които са болката и напрежението в ставите и мускулните крампи. За да облекчите тези неразположение и те да се проявяват по-рядко, пийте чай от тулси.

Намалява стреса

През бременността честата промяна в настроението е нещо, с което всяка бъдеща майка се сблъсква. За да намалите стреса и да подобрите вашата нагласа, пийте чай от тулси. Той ще ви помогне да се отпуснете, благодарение на неговите свойства спомагащи за отделянето на хормона на щастието серотонин. За да направите вкуса му още по-приятен, добавяйте малко мед и лимон.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати