Бременност

Феталните движения подсказват за пола на бебето

Ако бебето е много активно вероятно е момиче

07.08.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Знаете ли, че движенията на бебето в корема са голям фактор, който може да помогне за определяне на неговия пол? Има разнообразни и забавни начини, чрез които много бременни се опитват да разберат в първите седмици на бременността какво бебе носят.

Оказва се, че това как бебето се движи в корема на майката също може да е показател за пола му. 

Ако бебето се движи по-рано, вероятно  е момче

В идеалния случай бременната усеща първите движения на бебето около 20-тата седмица. При някои жени феталните движения стават по-осезаеми още през 16-тата седмица на бременността.

Ако и при вас тези усещания са подранили, остава да чакате потвърждение от вашия наблюдаващ  лекар дали пола на бебето е мъжки. 

Ако бебето е много активно вероятно е момиче

Според специалисти женският ембрион се счита за по-силен от мъжкия плод. Това е така, защото женският плод има  XX хромозоми, което го прави много по-стабилен от мъжкия. В резултат на това, ако очакваното бебе е момиче, то е в състояние да се движи много повече в утробата, отколкото ако очаквате момченце.

Когато феталните движения започнат да стават осезаеми е нормално в рамките на час да усетите поне три. Но, ако чувствате, че те са много повече, най-вероятно ще трябва да купувате розови дрешки. 

Свързани статии

Бебета от мъжки пол ритат повече, отколкото се движат

Лесно е да се разграничи ритането на бебето от  движението му от една страна на друга например. Момиченцата се движат повече в утробата на майката, докато момченцата започват да практикуват своите футболни умения в първите месеци. 

До голяма степен движенията на плода са обект на имплантация и позицията на плацентата. Затова въпреки признаци, по които гадаете за пола на бебето най-добре е да се доверите на ехографа преди да започнете със закупуването на бебешки дрешки и аксесоари. 

Коментирай