Бременност

Натурални грижи за стрии по време и след бременността

Пробвайте със сок от картофи

14.08.2014г. / 09 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

По време на бременност, стриите са един от най-често срещаните кожни проблеми, които продължават да се увеличават и след раждането.

За да намалите тяхната поява и видимост е важно от първите седмици на зачеването, през цялата бременност и след раждането, да полагате грижи за кожата си.

Запишете си тези натурални съставки, които ще направят кожата ви еластична и с по-малко видими стрии. 

Масло от шеа и какаово масло

Маслото от шеа и какаово масло са две от най-добрите натурални грижи срещу стрии по време на бременност. Те спомагат за поддържането на кожата влажна и хидратирана.

Маслата са богати на важни за кожата витамини като витамин Е и А, а мастните киселини, които се съдържат в тях спомагат за обновяването на кожните клетки. Нанасяйте всекидневно от тези масла с леки масажни движения.  

Сок от картофи

Картофите са един от най-евтините и бързи естествени методи за справяне със стриите. В тях се сдържат много различни фитохимикали, витамини и минерали, включително витамин С, В комплекс, калий, магнезий, калций, фосфор и цинк.

Всичко това спомага за синтеза на колаген и еластин. Направете си сок от един картоф. С него намажете кожата и оставете да действа 10 минути.

След това изплакнете с вода. Ако не разполагате със сокоизтисквачка измийте и нарежете на колелца един картоф и с парченцата масажирайте добре кожата. Оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода.

Кокосово  масло

Кокосово масло също има способността да подхранва кожата и да я поддържа еластична. Лесно се прилага локално, бързо попива в кожата и има приятен аромат. Препоръчва се да се нанесе върху кожата веднага след душ. Масажирайте докато маслото попие. 

Свързани статии

Направете си незаменима комбинация от етерични масла, които да се погрижат за хидратацията и еластичността на кожата. 
За следващата грижа комбинирайте: 

  • лавандулово масло - ½ ч.л. 
  • масло от лайка - ½ ч.л. 
  • масло от бадеми - 2 ч.л. 

Разбъркайте добре маслата и ги нанесете върху засегнатите места с леки масажни движения. 

Маска за стрии

В купичка смесете люцерна на прах с етерично масло от лайка или бадеми. Направете гладка смес и я нанесете, като маска върху кожата си. Изчакайте 10 минути и изплакнете с вода. 

Коментирай