Бременност

Кейт Мидълтън е бременна отново

Херцогинята страда от силно сутрешно гадене

08.09.2014г. / 14 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кейт Мидълтън и принц Уилям очакват второто си дете, съобщават от Бъкингамския дворец.

От официалното съобщение става ясно, че кралското семейство е щастливо от новината. Подобно на първата бременност херцогинята страда и сега от сутрешно гадене, заради което тя няма да придружава принц Уилям в планираните им официални визити.

По време на първата си бременност Кейт беше приета в болницата „Крал Едуард“ заради гаденето. Там тя прекара три дни. На 22 юли 2013 г. в болницата „Сейнт Мери“ се роди принц Джордж.

След като на бял свят се появи новото кралско бебе, то ще измести с още една позиция принц Хари по линията на наследяване. Така той ще бъде пети по ред.

„Много поздравления за херцога и херцогинята на Кеймбридж. Доволен съм от щастливата новина, че те очакват още едно бебе“, съобщи в Туитър британският министър-председател Дейвид Камерън.

Слух, че Кейт Мидълтън е бременна, се появи още през юни месец. Тогава Джесика Хей, приятелка на херцогинята на Кеймбридж, съобщи новината пред списание „Ню дей“. По нейни думи обкръжението й знае за бременността и заяви, че официалното съобщение ще бъде направено скоро.

Преди тази информация букмейкърите на Острова приемаха залагания за бременността на Кейт. След като Джесика Хей обяви новината, залозите бяха прекратени. Хей първа съобщи и новината за първата бременност на Кейт Мидълтън. Месец по-късно влизането в болница на херцогинята заради гадене, потвърди информацията.

Коментирай
Свободно време