Бременност

Цветотерапия по време на бременност

Синьото носи успокояващ ефект

15.09.2014г. / 10 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Кой е любимият ви цвят? Според учени цветовете не само могат да повлияят на настроението ни, но биха могли да имат и лечебна сила. Все по-често цветотерапията се прилага за намаляване на сезонна депресия, която се отразява негативно на много хора.

Всъщност лекуването с цветове започва преди векове в Древен Египет. Но цветовете могат да имат положително влияние и върху бременните жени. Вижте кои багри да направите част от вашия живот по време на бременността, а и след това.

Червено

Един от най-интензивните цветове. Червеният цвят спомага за отделянето на по-голямо количество на хормона адреналин, което от своя страна увеличава производството на хемоглобин. Това води до повишаване на енергията. Цветът е добър при лечението на анемия, за намаляване на болката и за премахване на апатията.

По време на бременност много жени се оплакват от липса на енергия, а при някои дори се установява и анемия.

Оранжево

Цвят, който има затоплящ ефект. Цветът е подходящ за повдигане на духа. По време на бременност, а и седмици след раждането, настроението на жената е променливо. Възможно е да се чувства депресирана, самотна, тревожна.

За да бъдете винаги в добро настроение и да регулирате хормоналния баланс, носете по-често дрехи в този цвят, сложете свежи цветя в дома, които да са в оранжево или някаква друга декорация в този ярък цвят.

Жълто

По време на бременност храносмилателните проблеми са едно от най-често срещаните неразположения. Според цветотерапията жълтият цвят помага за улесняване процеса на храносмилане, а също така и при кожни проблеми.

Синьо

Вълшебен цвят, който има успокояващ ефект. Особено подходящ е за жени бременни в първите седмици. Синият цвят ще ви помогне да балансирате своите емоции, да бъдете спокойни, защото всяка бъдеща майка има своите притеснения през първите седмици на бременността.

Цветът отново може да бъде добавен във вид на декорация в дома, към облеклото.

Свързани статии

Зелено

Време за презареждане, релакс и създаване на една спокойна и отпускаща атмосфера. Един от най-добрите цветове влияещ положително върху нервната система. Зеленото стимулира растежа, ето защо в някои култури, то е сочено за цвят, който помага за по-бързото оздравяване на човек.

Лилаво

Лилавото е един много мощен цвят и има силни връзки с творчеството. Помага да контролирате емоциите и апетита.

Снимка: Freeimages

Коментирай