Бременност

Забавни идеи, с които да съобщите за пола на бебето

Един наистина специален момент

30.09.2014г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяка двойка, която очаква бебе, се вълнува от пола на тяхното мъниче. Има различни таблици, народни поверия и т. н., с които хората, забавлявайки се, опитват да отгатнат пола на бъдещия си наследник. Често бебчетата успешно крият пола си в корема на мама и минават седмици докато лекарят успее да потвърди момче или момиче носите в утробата си.

Почти винаги при съобщаването на радостната новина присъстват и двамата родители. Но понякога се случва мама първа да разбере. Да съобщите пола на бебето на любимия човек и близките ви е също толкова специален момент, колкото и когато казахте че сте заченала.

Споделяме няколко креативни и усмихващи идеи, с които да съобщите на вашия партньор и близки какво бебе очаквате.

Най-сладката изненада е тортата или малките кексчета. Ако ви се отдава приготвянето на сладкиши, направете торта или мъфини, които да декорирате с вкусна и красива украса. Изненадата за всички ще дойде в момента, в който разрежете тортата или всеки отчупи малко парченце от кексчето си.

Във вътрешността на сладкиша нека има крем или бонбонки съответно в розово или синьо или двата цвята, в случай че очаквате близнаци. Ако не сте кулинар, винаги може да поръчате в сладкарница да ви приготвят тази изненада.

Скрабъл

В почти всеки дом има такава игра. Пригответе снимката от видеозона и я сложете между вас и партньора ви. Има два варианта да го изненадате с пола на бебето. Или вие изпишете с малките квадратчета „Момиче/момче е“ или отделете само тези, които образуват някои от двете думи.

Така той ще трябва сам да подреди квадратчетата и ще разберете татко на момче или момиче ще бъде.

Свързани статии

Картичка със скрито послание

Тези картички са много забавни. Попитайте в специализираните книжарници дали могат да ви направят такава картичка. Ако не, тук може да видите какво ще е необходимо, за да си направите сами. Идеята е лесна и щом партньорът ви изтрие покритието на картичката, ще прочете пола на бебето.

Малък подарък

Купете чорапки, дрънкалка или малки обувчици и ги опаковайте красиво. Поднесете ги на любимия човек в специален за вас момент. Цветът на подаръка ще подскаже и за пола на очакваното бебе.


Снимки: thinkstock, theprettyblog.com

Коментирай