Бременност

Знаци, че лекарят ви не струва

И е време да се доверите на друг

15.11.2014г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Да си намериш добър лекар днес става все по-трудно. Винаги има нещо, което ни пречи да сме напълно доволни, без да искаме да кажем, че у нас няма добри специалисти. Просто хуманното отношение все по-настоятелно започва да липсва.

За бременните жени тази тема е доста чувствителна. Всяка бъдеща майка иска най-доброто за детето си и естествено да намериш добър, разбиращ и старателен лекар си е истинско предизвикателство.

По какво да различите лошия лекар или този, който няма да ви даде грижата, от която се нуждаете?

Безразлична и незаинтересована нагласа

Колкото и материалност да е добила днес лекарската професия, колкото и скъпи да се оказват здравето и живота на хората, не бива да се забравя, че на първо място лекарското отношение трябва да е хуманно.

Когато става въпрос за вас, може и да сте склонни да преглътнете безразличното отношение, но ако се отнася за детето ви, нещата стоят по съвсем различен начин.

Неотзивчивост, нежелание за изслушване

Добре подготвените лекари, тези, които приемат професията си като призвание и мисия, би трябвало да изслушват своите пациенти. Снемането на адекватна анамнеза е много важен момент от поставянето на диагноза и определянето на лечението.

Трябва да вземем предвид и факта, че повечето лекари са изключително заети и имат много ангажименти. Но всеки пациент се надява на любезно отношение и специално внимание.

Свързани статии

Липса на знания

Ако усетите, че лекарят ви проявява несигурност в знанията си, ориентирайте се към друг специалист. На всички ни се ще да мислим, че лекарите са еднакво добри, защото в техните ръце е човешкият живот, но както във всяка друга професия, така и тук не всички са еднакво блестящи, за съжаление.

Бедни препоръки

Често най-яркият белег за професионализма на един лекар е реномето му. Ако много хора препоръчват даден лекар, това е знак за качество.

Винаги пробутва излишни процедури и изследвания

Не се доверявайте на лекар, който препоръчва прекалено много изследвания и манипулации. Живеем в информиран свят и лесно можем да проверим същността на дадена процедура, лечение или изследване. Съветът на много специалисти е да не се предоверявате, дори и на лекаря си.

Коментирай