Бременност

Няколко трика, които помагат при сутрешно гадене

Акупресура и чай с мента

31.12.2014г. / 11 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Гаденето е едно от най-честите неразположения по време на бременност. Според специалистите това е добър знак, че нивата на хормоните на бременността са достатъчно високи, за да позволят на бебето да се развива. Въпреки това гаденето често нарушава нормалния ритъм, затова е добре да знаете как да си помогнете в тези моменти.

Ароматерапия

Има много миризми, от които ще ви се повдига, но има и такива, които ще ви накарат да се отпуснете и ще намалят гаденето. Направете си ароматерапия у дома.

Едни от най-подходящите масла за тази цел са с аромат на мента, розмарин, лавандула, лимон, жасмин, джинджифил. Може да добавяте от тях към топлата вана, ароматна лампа, към лосионите за ежедневна употреба или просто да вдишвате няколко секунди от шишенцето приятния им аромат.

Акупресура

Акупресурата следва подобна на акупунктурата философия. Стимулирайки с ръка определени точки от вашето тяло, може да подобрите редица неразположения. Следващото видео ще ви покаже как да стимулирате определена точка на ръката и да намалите симптомите на сутрешното гадене.

След като откриете точката, натиснете за няколко секунди и отпуснете. Повторете няколко пъти и стимулирайте точката и на другата ръка.

Акупунктура

Тази древна китайска техника за стимулиране на определени точки може да намали редица неразположения по време на бременността, като гаденето е едно от тях. Според проучване дори една процедура с акупунктура може да се отрази положително на бъдещата майка.

Витамин В6

Витамините от групата В са от съществено значение за здравето на майката и бебето. В проведени изследвания голям процент от анкетираните бременни жени са споделили, че приемът на този витамин значително е намалил симптомите на сутрешното гадене.

Свързани статии

Попитайте вашия лекар дали може да приемате допълнително хранителни добавки, обогатени с витамина. Не пропускайте да добавите към вашето меню и храни, богати на витамините от група В като кафяв ориз, постни меса, авокадо, пълнозърнести храни, царевица и ядки.

Мента и джинджифил

Незаменима комбинация, която има противовъзпалително действие, успокоява стомашното раздразнение и помага при гадене. Консумирайте 1-2 пъти на ден чай от мента, към който сте добавили и малко парче от ароматния джинджифил.

Не забравяйте да се храните здравословно, често и с по-малки порции. Винаги закусвайте с бисквити или сухари и изключете мазните храни от менюто си.

Коментирай