Бременност

Как да изберете подходящо облекло за бременни

Какво още е важно, за да изглеждате и да се чувствате добре, освен размерът на дрехите?

30.01.2015г. / 12 39ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бременността е времето от живота на една жена, за което казват, че тя направо сияе! В много случаи това наистина е така, въпреки че повечето жени не харесват начина, по който тялото им започва да наедрява.

Изборът на удобни и функционални дрехи често пъти е труден, а да откриеш нещо, което и да ти стои добре си е истинско предизвикателство.

Как да изберете най-подходящите дрехи по време на бременността?

Намерете златната среда между кройка и плат

Когато става въпрос за дрехи за бременни, и кройката, и платът имат огромно значение. Важно е платът да не дразни кожата, а кройката да прикрива някои некрасиви места, а да подчертава други.

Дължина

Придържайте се към рокли и поли, чиято дължина стига до коляното. Дори да ви се струва старомодно, това е най-добрата дължина за бременни. Не показвайте прекалено много от краката си, не е нужно.

Дължината до коляното издължава оптично крака и го прави по-строен.

Свързани статии

Чувствайте плата

Облеклата, изработени от меки и ефирни материали, обгръщат по-плавно и нежно деликатната кожа. Най-подходящи са копринено жарсе, леки пуловери, които се спускат плавно по тялото.

Широките копринени или памучни жилетки също са добър вариант за подчертаване и същевременно скриване на някои части на тялото.

Подчертайте красивото

Наблягайте на блузите с V-образно деколте. Така ще насочите погледите към раменете, врата и лицето, вместо към корема, талията и напълнелите бедра.

Освен това, блузите с V-образно деколте поначало са секси и небрежно привлекателни.

Избирайте цветовете внимателно

Когато сте бременна, тялото ви неминуемо ще нарасне с няколко размера. Затова прекалено шарените платове, щампите и големите надписи не са никак подходящи, защото уголемяват оптично.

Не изпадайте в крайности. Изберете десени с малки цветни принтове или съчетавайте дюс платове с пастелни тонове. Винаги избирайте поне по един аксесоар за акцент към вашия тоалет.

Коментирай