Бременност

Най-неприятните неща през последния триместър

Трудностите в последните три месеца от бременността

22.03.2015г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки етап от бременността си има своите трудности. През първия триместър гаденето е пречка, с която много жени се справят доста трудно. Във втория етап трудностите идват от нарастването на тежестта, а в третия... е, нещата там са възможно най-трудни! Защо?

Болки в гърба

Болките в гърба в последния период на бременността са най-тежки и трудни за понасяне. Тежестта вече е достигнала почти пълния максимум, а гръбнакът изпитва невъзможност да поеме бързо нарастващото тегло.

Масажите и почивките са най-добрият начин да контролирате и облекчавате тези болки.

Връщане на гаденето и повръщането

Ако сте се радвали, че на фона на всичко останало поне гаденето е приключило – не бързайте да се радвате, защото то може да се възвърне. Няколко седмици преди раждането се случва да се възобновят симптомите на гадене и повръщане. Бъдете подготвени.

Липса на дрехи

Вече сте толкова наедряла, че нито една от старите ви дрехи не ви става, а ви се свиди да си накупите нови дрехи с няколко размера по-големи. Мечтаете да се приберете вкъщи, да облечете размъкнатата си пижама или нощница и да си полегнете на дивана.

Подуване

Подуването е често срещан проблем в последните месеци от бременността. Не можете да се поберете в обувките си, в дънките, дори сутиенът ви е твърде малък!

Така че, ако ви се приносят джапанки през зимата, бихме ви разбрали, а и още стотици хиляди жени!

Свързани статии

Фокусиране върху термина

Страхът става все по-голям с всеки изминал ден. Питате се дали всичко ще мине добре, дали ще има усложнения и дали ще се наложи някоя неочаквана спешна манипулация по време на раждането.

А болките... всички мислят за тях, за ужаса, който майчиното тяло ще изпита, за да дари живот. Тези терзания също са нормални.

За да се опитате да не мислите за това и да си внасяте допълнителен стрес, заемете се с релаксиращи дейности или продължителни разходки. Важно е да не разклащате психиката си точно преди раждането. Правете все приятни и забавни неща.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати