Бременност

Няколко естествени начина за предизвикване на раждане

Когато бебето се бави

27.03.2015г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бебетата се появяват на бял свят когато са готови, а тялото ви със сигурност ще ви подаде сигналите на започващо раждане. Но някои мъничета се оказват по-упорити и не се раждат на датата на термина.

В тези моменти е добре да помогнем на тялото си. Тук са няколко естествени метода, с които може да стимулирате процеса на раждане.

Стимулиране на зърната. Стимулацията на зърната може да доведе до отделянето на хормона окситоцин. Той също така се отделя и по време на раждане и предизвиква контракции.

Правете секс! Чували сте, че сексът в последните седмици може да предизвика раждане. По време на полов акт оргазмът, до който достигате може да предизвика появата на контракции. От друга страна семенната течност съдържа вещества, наречени простагландини. Простагландините помагат на шийката на матката да се подготви за раждането.

Изкачвайте стълби, разхождайте се, опитайте се да направите няколко клека. Това помага на бебето да се намести в родовия канал.

Има много храни, за които се смята, че биха могли да предизвикат раждане. Такива са китайската храна, ананасът, джинджифил, патладжанът, пикантните храни.

Доверете се на акупресурата. Смята се, че стимулирането на определени точки, може да предизвика раждане.

Свързани статии

Направете си топла вана. Това ще ви отпусне, ще намали стреса, а топлината ще повлияе добре шийката на матката и ще я подготви за раждането.

Пийте чай от листа на малина. Тази напитка е богата на витамини и минерали, които са от съществено значение за здравето на матката и също така ускоряват процеса на раждане.

Направете си масаж на петите с етерично масло от мандарина.

Според специалисти консумацията на чаша вино може да предизвика появата на контракции.

Коментирай