Бременност

6 неща, които болят повече от раждането

Има ли такова нещо? Да - дори повече от едно!

07.04.2015г. / 12 35ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много жени се страхуват от раждането, защото всички знаем, че болката е доста силна. Но също така трябва да отбележим, че прагът на болката при различните хора не е еднакъв. Едни имат по-висок праг на поносимост, други по-нисък.

За да ви успокоим, че раждането не е чак толкова непоносимо, ще ви изброим няколко случаи, при които болката е доста по-голяма, отколкото при раждането.

Счупване на костите

Много жени, които са страдали от счупена кост твърдят, че раждането протича с доста по-слаба болка. За разлика от раждането, което минава за няколко часа, счупената кост боли дни наред, ограничава възможността за движение и способността за нормални функции.

Мигрена

Колкото и изненадващо да звучи, тежките мигренозни пристъпи, продължаващи дни наред, могат действително да бъдат по-мъчителни от раждането. Болката е изключително силна и безмилостна, придружена с гадене, повръщане, чувствителност към светлина, което прави ежедневието често пъти почти невъзможно.

Камъни в бъбреците и жлъчката

Мъжете, които са имали проблем с камъни в бъбреците знаят колко болезнено може да бъде това. Често пъти камъните се извеждат от организма по естествен път през уретрата, което е адски болезнено. Ако камъните са прекалено големи и съществува риск от запушване се предприема операция по отстраняването или различни методи за разбиване на камъни в бъбреците.

Подобно на камъни в бъбреците, камъните в жлъчката също могат да причинят силна болка. Тя може да е хронична или остра като острата е почти непоносима, придружена с горещи вълни, силно изпотяване или зъзнене.

Инфекции на пикочния мехур или пикочните пътища

Пикочните инфекции са доста болезнени. Те са придружени с пареща болка, продължаваща няколко дни. В някои тежки случаи се образува огнен пръстен около гениталиите.

Свързани статии

Операции

Някои операции са доста по-болезнени от раждането, особено при възстановителния период. Цезаровото сечение също е болезнено, тъй като са възможни усложнения, разтваряне на шева или гнойни процеси. Дори операцията да протече без усложнения, силната болка след това е нещо, с което няма как да се разминете.

Предизвикано раждане

При определени рискови обстоятелства се налага предизвикване на раждането или така наречената индукция.

Предизвикването е болезнено, защото е преждевременно и достигането до контракции е бавен и болезнен процес. Докато тялото се приспособи към контракциите, които не са възникнали по естествен път, болката ще бъде доста силна.

Коментирай