Бременност

Детоксикиране на тялото преди бременността

Хапвайте повече плодове и зеленчуци

14.04.2015г. / 11 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Моментът на зачеване е специален. Но специален трябва да бъде и периодът, в който планирате вашата бременност. От съществено значение е да подготвите тялото си за зачеването, за да бъдете не само в добро здраве, но и да имате една лека бременност.

Как да детоксикирате организма преди бременността?

Започнете от алкохола и тютюнопушенето. Вредните навици могат да бъдат трудни за преодоляване, но това е първата и най-важна стъпка.

Следва да регулирате приема на животински мазнини, да изключите напълно преработените храни от менюто си и да намалите до минимум консумацията на захар и сладкиши. Тук са следващите няколко здравословни стъпки, които е добре да следвате.

Посещавайте масажи

Масажът е един чудесен начин за премахване на токсините от лимфната система. Един от най-добрите масажи, когато искате да прочистите тялото си е лимфодренажният масаж.

Когато посещавате вашия масажист попитайте и кои полезни масла може да включите, за да прочистите допълнително тялото си. Също има и много други техники на масаж, които биха могли да подготвят тялото ви за процеса на зачеване.

Доверете се на билките

Билките могат да бъдат от полза за прочистване на тялото ви. Голяма част от прочистващите билки имаме в своята кухня. Такива са:

Чесън – естествен антибиотик, който очиства кръвта и укрепва имунната система.

Джинджифил – стимулира кръвообращението и изпотяването, което елиминира токсините от тялото.

Магданоз – диуретик, който прочиства бъбреците.

Лют червен пипер – пречиства кръвта, повишава изпотяването и спомага за елиминирането на излишните течности.

Свързани статии

Увеличете приема на фибри

Токсините се елиминират от телата ни чрез потта и отделителната система. За да се изхождате редовно, трябва да консумирате повече фибри. Това може да направите, като включите в ежедневното си хранене повече пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни.

Пийте достатъчно вода

Човешкото тяло е изградено от различни клетки. За да функционират добре, те трябва да бъдат редовно хидратирани. Консумирането на вода е от жизненоважно значение за поддържане на нивата на енергия и за промиване на токсините. Ето защо се опитайте да пиете поне по два литра вода на ден и изключете газираните и подсладени напитки.

Коментирай