Бременност

Няколко причини да се радвате, че очаквате момиченце

Шанс да преживеете вашето детство отново

29.04.2015г. / 12 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Момче или момиче? Въпрос, който всяка бъдеща майка си задава в момента, в който види двете чертички на теста за бременност или първата снимка от видеозона. Ако вие скоро сте разбрали, че очаквате момиченце, тук са няколко добри причини да се радвате за пола на бебето.

Дрешките

Няма как да не започнем от красивите бебешки дрешки за момиченца. Те са изпълнени с цветове, панделки, дантела. Още отпреди появата на вашето бебче, вече имате хиляди идеи за това как ще го обличате. Дали да бъде като малка принцеса или да прилича на една малка жена.

Прическите

Вашето малко момиченце може да не се роди с много коса, но само след няколко седмици ще имате възможността да й правите красиви прически с шнолки, а на малко по-късен етап красиви плитки, опашки. Най-хубавото е, че все по-често татковците се ентусиазират и също помагат в оформянето на прическата на своето момиче.

Шанс да преживеете вашето детство отново

С появата на вашата дъщеря ще си върнете голяма част от спомените, когато сте били малко момиче. Ще й разказвате за света около вас, ще й показвате неща, които вас са вълнували. Спомнете си какво много сте искали да направите, но родителите ви са ви възпирали и сякаш сте се чувствали ограбени. Сега имате възможността да дадете тази свобода на вашето момиченце.

Разговорите

Малките момиченца са склонни да започнат да говорят по-рано от момчетата и по-бързо да станат малки комуникатори. Това е още един вълнуващ и забавен момент, в който заедно ще започнете да развивате и много други умения.

Хобита

Има хобита и занимания, които са любими на малките момичета. Представете си само как декорирате заедно, бродирате, грижите се за градината, приготвяте сладкиши. Всички тези моменти са необикновени.

Приятелство

От появата на вашето малко момиче вие имате насреща приятелка. От вас зависи с годините да развиете добра комуникация помежду си, да заслужите взаимно доверие. Връзката между майка и дъщеря може да бъде много силна. Ако на вас е липсвала такава, сега е моментът да изградите нова.

Свързани статии

Ролята на бащата

Въпреки че повечето бъдещи татковци искат да имат син, появата на едно малко момиченце ги променя напълно. Връзката между бащата и дъщерята е специална. Тя е неговата принцеса, а той неин герой.

Бащината фигура е от голямо значение. С годините бащите ще предадат много ценни уроци на дъщерите си. Това, което ще забележите е положителната промяна във вашия партньор, който ще стане много по-мил и галантен с вас. Мъжете променят своето Аз, когато са заобиколени с жени, които обичат.

Коментирай