Бременност

По-бързо зачеване с 5 лесни трика

Как най-бързо да забременеете?

11.08.2015г. / 16 01ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато решите, че сте готови за бебе, често започвате да се чудите кои са най-добрите начини нещата да се случат по-бързо. 

Има няколко прости трика, които ще ви помогнат да увеличите шансовете си за по-скоростно зачеване. Секс пози, практики, вредни навици – ще разясним всичко!

Опитайте мисионерската или кучешката

Тези две пози доказано са най-ефективни за зачеване. Всъщност, те са двете най-естествени пози, които природата е определила за целта, наречена „възпроизвеждане“. Вслушайте се в съветите на природата и използвайте най-вече тези две пози.

Чрез изследване с магнитен резонанс учените са потвърдили, че при тези пози сперматозоидите имат по-добри шансове да достигнат по-бързо до шийката на матката и фалопиевите тръби, за да изпълнят заветната цел – оплождането на яйцеклетката. 

Не се притеснявайте, ако не получите оргазъм

При мъжете е ясно – техният завършек винаги е белязан с еакулация. Но за жените не е задължително да изпитат върховно удоволствие, за да забременеят. 

Така че, не се притеснявайте, ако не получите оргазъм – това не означава, че няма да забременеете! Колкото по-малко се вглъбявате в това, толкова по-малко стрес ще си докарате. Стресът е основен фактор, пречещ на зачеването – не го забравяйте!

Полежете по гръб след секс

Много хора мислят това за абсолютен мит, защото и без това милиони сперматозоиди остават в тялото ви с дни след секс. Лежането след секс, според мнозина, е излишно. 

Все пак, учените не отричат напълно този похват. Нищо не ви пречи да полежите по гръб след секс. Можете да поставите и малка възглавничка под кръста си, за да предотвратите изтичането на спермата от вагината. 

Снимка: iStock

Така ще подпомогнете сперматозоидите чрез законите на гравитацията да стигнат до целта си. Подайте ръка на природата!

Потребителките на противозачатъчни таблетки имат по-добри шансове

Противозачатъчните са предназначени за тъкмо обратната цел. Но дългосрочната им употреба помага в зачеването. 

Това е така, защото тези таблетки значително ускоряват процеса на узряване на яйцеклетката и подобряват нейните качества. С други думи – много по-вероятно е да забременеете скоро след преустановяване на противозачатъчните. 

При жени, които не употребяват хапчета анти-бебе процесът на зачеване може да е малко по-дълъг. 

Свързани статии

Забравете за лубриканта

Използването на лубрикант по време на секс може и да улеснява много случващото се, но ако правите секс за бебе, той не е добра опция. 

Повечето лубриканти изменят киселинно-алкалния баланс във вагината, а това затруднява движението на сперматозоидите. Шансовете за забременяване намаляват по този начин. 

Ако все пак имате сериозни трудности с овлажняването, използвайте натурални масла, например зехтин. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
до № 4 ( преди 8 години )
7 rate up comment 2 rate down comment
Един единствен трик ( преди 8 години )
Не се страхувайте правете го сутрин и вечер, при възможност и на обяд. Това във всички възможни дни. Не се щадете, резултата ще е много по-добър отколкото ако опитвате веднъж седмично!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 6 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Защо да не искам да свърша по време на секс, бре? Аз да не съм само един бъдеш инкубатор? И без това после се подуваш, секса остава спомен, а като се роди памперса - забеавяш и за съня. Тъй че, оргазми до откат. Все пак е.ан, недое.ан е по зле от нее.ан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време