Бременност

Здравословни закуски по време на бременност

Богати на витамини минерали

28.08.2015г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Закуската е първото и най-важно хранене за деня. По време на бременността е важно какъв старт давате на деня си. Здравословната закуска може да ви даде енергия, да ви осигури ситост и добро настроение. Ето няколко предложения, които да опитате. 

Зелено смути

Смутито може да бъде вашата суперхрана, стига да включите в него определени съставки. Направете си здравословен старт на деня, като включите бадемово мляко, киви, спанак, кисело мляко, семена чия, подсладете с малко мед. 

Това ще достави на организма ви добри количества калций и протеини. Знаете, че по време на бременност е много важно да приемате достатъчно количество фолиева киселина. Спанакът не само е богат на нея, но и на желязо, което ще ви даде един енергичен старт на деня.

От друга страна, семената чиа са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които са важни за редица процеси протичащи в тялото. 

Апетитен и здравословен сандвич

Направете си сандвич с пълнозърнеста филийка хляб, крема сирене и печена или варена сьомга. Сьомгата е една от най-богатите на полезни мазнини риба. Тя съдържа и големи количества омега-3 мастни киселини, които са от жизненоважно значение за развитието на мозъка на бебето. Хрупкавият и богат на хляб, ще ви даде енергия, ситост и полезни фибри. 

Овесена каша

Овесените ядки са една от най-здравословните закуски, които може да си приготвите. Те са богати на фибри, минерали като калций, калий, магнезий, витамини А, D, витамини от групата В и други.

Свързани статии

Те ще ви поддържат сити дълго време, в комбинация с орехи, канела и малко ябълки, се превръщат в най-вкусния старт на деня. Ябълките също са богати на фибри, което ще намали риска от появата на запек. 

Авокадо и твърдо варени яйца

Купете си добре узряло авокадо. Препечете една филийка пълнозърнест хляб, намажете я с авокадото и добавете едно твърдо сварено яйце. Започнете деня си с една полезна доза холин, който ще получите от яйца.

Последни изследвания показват, че жълтъка на яйцето съдържа около ¼ от дневния препоръчителен прием на холин. Холинът подобрява мозъчната функция и се грижи за развитието на мозъка на бебето, особено през последното тримесечие. 

Коментирай