Бременност

Лекове при кървящи венци по време на бременност

Направете си отвара от градински чай

04.09.2015г. / 17 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременност в тялото на жената настъпват значителни хормонални промени. В този период, оралното здраве е поставено под висок риск. Венците и зъбите стават по-чувствителни, кървят, появяват се и кариеси.

Всичко това предизвиква дискомфорт по време на хранене, миене на зъбите. Устната хигиена се влошава и се появява лош дъх. Споделяме няколко натурални лека, които доказано помагат при кървящи венци.

Зелен чай

Зеленият чай е чудесен за укрепване на организма, но и за освежаване на дъха и заздравяване на венците. Пийте всеки ден по една чаша от него или изплаквайте устата си по 2-3 пъти дневно. Чаят има противовъзпалителни, стягащи и антиоксидантни действия.

Маслото от чаено дърво

Друго ефективно домашно средство за облекчаване на кървящи венци по време на бременност е маслото от чаено дърво. С негова помощ зъбите ви ще бъдат по-бели, дъхът свеж, а венците здрави. Добавяйте от него по 2-3 капки към пастата за зъби.

Солена вода

При кървене на венците се препоръчва изплакването на устата със солена вода. В чаша с хладка вода разтворете малко количество сол. Жабурете със солена вода по няколко пъти на ден, за да намалите подуването и раздразнението на венците.

Мед

Медът е едно от най-добрите средства за заздравяване на възпалените венци. Той има антибактериални свойства, предоставя основни хранителни вещества, витамини и минерали, допринасящи за поддържането на здрави венци.

Свързани статии

Арника

Арника е една от най-добрите билки, които се препоръчват при дентални проблеми. Направете си отвара от нея и изплаквайте устата си 2-3 пъти дневно.

Градински чай

Градинският чай се използва не само в кулинарията, но и за разкрасителни цели. Билката има антимикробни и антибактериални действия, помага за ликвидиране на бактериите в устната кухина. Всичко, което трябва да направите, за да заздравите венците е да изплаквате устата си 2-3 пъти дневно с отвара от билката.

Снимка: istock

Коментирай