Бременност

Някои натурални лекове за настинки по време на бременност

При възпалено гърло смучете скилидка чесън

05.10.2015г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите симптоми на настинка по време на бременност ни карат да се чувстваме безпомощни срещу вирусите. Деликатното ни състояние не позволява да приемаме обичайните медикаменти за настинка, затова се доверяваме на хомеопатията и натуралните лекове. Споделяме няколко естествени метода, които могат да намалят неразположенията ви.

При разстроен стомах и болки в мускулите

Един от най-добрите натурални лекове е джинджифилът. Той има способността да подобрява кръвообращението, да отпуска червата, да намалява мускулните болки и неразположенията.

Също така, ако сте в първите седмици на бременността, знайте, че той може да намали и сутрешното гадене. Добавяйте от него към билковите чайове, ястията, супите, шейковете.

При разстроен стомах

Една незаменима билка, която трябва да имате във вашата домашна аптечка по време на бременност е ментата. Съединенията в нея действат като успокояващи агенти и спомагат за намаляването на дискомфорта в стомаха. Ментата може да я приемате под формата на топла напитка или също да я добавяте в свеж вид към вашите шейкове, смутита, ястия.

При възпалено гърло

Чесън! Миризмата му е остра, но антибактериалните му свойства ще спомогнат да намалите болката и инфекцията на гърлото. Може да си направите чеснов мед (рецептата вижте тук), да смучете скилидка чесън като бонбон по 3-4 пъти на ден (за около 10 минути).

Друг ефективен натурален лек за болно гърло по време на бременност е солта. В чаша с хладка вода разтворете ½ чаена лъжичка сол и направете гаргара. Тази грижа се прави по 4-5 пъти на ден, като по желание може да си приготвите отвара от лайка и в нея да разтворите солта.

Свързани статии

При хрема

За да облекчите хремата и да намалите болките в областта на синусите, правете си инхалации. Пригответе билкова отвара от лайка или мента, като по желание към нея може да добавите и няколко капки етерично масло от евкалипт. Ако инхалациите не ви понасят, около ноздрите нанесете малко количество масло от евкалипт. Това трябва да облекчи дишането ви.

За подобряване на имунитета

Както знаете пресните цитрусови сокове се препоръчват по време на настинки. Към тях добавете лъжичка мед и половин стрита скилидка чесън. Пийте този еликсир по 2-3 пъти на ден.

Коментирай