Бременност

Как да се лекуваме от гъбички по ноктите по време на бременност?

Опитайте с паста от куркума

17.12.2015г. / 13 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременност жените са по-податливи към появата на гъбички по ноктите. Важно е когато забележите промяна в цвета и структурата на нокътя, ако се появи болка, да уведомите вашия лекар, за да ви назначи подходящото за състоянието ви лечение.

Също така има редица натурални лекове, които могат да ви помогнат да елиминирате гъбични инфекции по ноктите, но с тях лечението е по-продължително. Вижте някои от тях.

Масло от чаено дърво

Локалното приложение на масло от чаено дърво е ефективно в повечето случаи. То има силни анти гъбични свойства. Сложете няколко капки от него върху памучен тампон и приложете върху засегнатите нокти. Правете тази грижа 2-3 пъти дневно.

Куркума

Куркумата е чудесна подправка, която има и редица други приложения, освен тези в кулинарията. Направете си паста от куркума със зехтин или кокосово масло и приложете върху засегнатите нокти. След 15-20 минути може да изплакнете с вода. Куркумата има силни антимикробни свойства и е ефективна срещу всички форми на гъбички по ноктите.

Витамин С

Увеличете приема на храни, богати на витамин C, като лимон, лайм, портокали, манго и други. Витаминът спомага за подсилване на естествения имунитет и предпазва от гъбични инфекции.

Оцет

В купичка или леген с вода смесете 1 към 2 оцет и топла вода. След това потопете ръцете/краката за 15 минути. След това забършете с чиста кърпа. Смята се, че оцетът има противогъбично действие. Правете тази грижа всеки ден.

Свързани статии

Морска сол

Морската сол е не само подправка, с която овкусяваме ястията си, но и натурален лек при гъбични инфекции на краката и ноктите. За да третирате гъбичките в леген/купичка с топла вода сложете малко количество морска сол. След това направете 15-минутна баня. Правете тази грижа всеки ден.

Коментирай