Бременност

Най-честите страхове на бременните жени

С какво са свързани те?

10.01.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка жена се страхува от бременността. Страхува се не само от нея, но и от много други неща, свързани с раждането на детето и неговото израстване.

Ето кои са най-често срещаните страхове на бременните жени, които обаче трябва да преодолеете!

Страховете, че няма да можете да се справите

Почти всяка жена се съмнява дали ще успее да се справи с майчинството. Е, природата се е погрижила да ни дари с инстинкт, така че няма място за притеснения. Жените намират своя начин да се справят с майчинството, колкото и трудно да е то.

Иначе няма как да не се запитаме дали ще се справим с промяната в живота ни, с непрекъснатата смяна на памперси, с кърменето, с недоспиването, с всички отговорности, които ще ни се струпат на главата, когато станем родители.

Страховете, свързани с раждането

Раждането е болезнено. Няма жена, която да не е добила известна представа за болката от раждането, както и всичките му усложнения от филмите и телевизията. Дори някои моменти да са пресилени, драматизмът на сцените и най-вече информираността на модерното общество за опасностите от раждането, карат все повече жени да се притесняват от това изпитание.

Другият неприятен момент е, че тези, които се решат на важната крачка често го правят в по-напреднала възраст. Това от своя страна поставя много въпроси и рискове за здравето на майките и бъдещите им деца.

Страхът от цезаровото сечение е не по-малък. Отърваваш се от една болка за сметка на друга. И двата вида раждане причиняват болка, но по различен начин. Секциото все пак си е операция, която има своите рискове и затова много жени се притесняват, когато им предстои да раждат по този начин.

Страховете от аномалиите, малформациите и заболяванията

Разбира се, че всяка майка иска детето й да е живо и здраво дълги години. През главата на една бременна жена непрекъснато минават мисли за това дали детето й ще е здраво, дали ще има всички пръстчета, дали поредният преглед при гинеколога ще мине добре.

Фолиевата киселина е много полезна в предотвратяването на дефекти при развитието и вродени малформации. Тя помага за правилното развитие на невралната тръба, а нейните увреждания и недоразвито състояние са в основата на повече от половината вродени дефекти.

Свързани статии

Страховете, свързани със секса

В представите на много хора сексът може да увреди бебето, докато то се развива в корема на майката. Всъщност случаите, в които това е възможно са по-редки и за тях докторът ви ще ви предупреди.

Ако бременността ви се развива нормално, притеснения, свързани със секса не би трябвало да има.

Страховете, свързани с фигурата

За много жени фигурата е нещото, което бележи тяхната женственост. Именно заради това страховете им са свързани с нейното разваляне, трудностите при свалянето на килограми, стриите, увисналата кожа, отпуснатите бедра.

Снимки: iStock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
. ( преди 8 години )
Нямаше да е зле да има и някакви съвети как да се справиш с тези страхове... От какво да те е стррах и сам ще си намериш. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар