Бременност

Упражненията за бременни стимулират интелектуалното развитие на бебето

Защо е важно да не спирате с упражненията по време на бременност?

25.05.2016г. / 13 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тренировките винаги са важни за здравето. Те подобряват работата на органите и системите, като намаляват риска от възникване на различни заболявания.

По време на бременността упражненията са също много важни. Те помагат да поддържате здравословно тегло, да стимулирате кръвообращението и да облекчавате болките от нарастващия плод.

Според нови изследвания, упражненията през бременността стимулират и мозъчната дейност на бебето. 20-минутни упражнения всеки ден спомагат за повишаване на интелектуалното развитие на бебето в бъдещите етапи от развитието му след раждането.

Това въздействие се запазва през целия живот на детето. Единственото, което трябва да правите, за да стимулирате мозъчната му дейност е да се упражнявате с леки и подходящи упражнения всеки ден.

Освен това, тренировките на майките по време на бременност намаляват риска от затлъстяване при децата в детска възраст. Заседналият начин на живот по време на бременността крие рискове от усложнения, прави възстановяването и свалянето на излишните килограми от бременността по-трудно.

Изследователите съветват да правите умерени кардио упражнения 3 пъти седмично и сесии със стягащи упражнения за мускулите също 3 пъти в седмицата. Трябва да спрете, когато усетите лек недостиг на въздух или задъхване. Това е индикаторът, който ще ви подскаже дали е време да си починете.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време