Бременност

Как да прикриете бременността, ако искате да я запазите в тайна?

Благородни лъжи

14.06.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето жени не признават за бременността си в началните седмици. Някои го правят от суеверие, други пък имат съображения за сигурност, свързани с работата.

Каквато и да е причината, ваше право е да не казвате от самото начало, че сте бременна. Хората обаче постоянно ще ви карат да се чувствате неудобно като ви подканват да правите неща, от които е редно да се въздържате в това си състояние.

За да не се усетят преди да сте им казали, можете да се възползвате от няколко трика, които ще ви помогнат да удържите тайната колкото е необходимо или поне докато не започне да ви личи.

Ако ви подканват да пиете вино

Знаете колко неудобна е тази ситуация. Доскоро сте пили на драго сърце чаша вино с колеги или приятелки, но сега изведнъж трябва рязко да откажете изкусителното предложение.

Първата мисъл, която ще дойде наум на хората около вас е именно, че сте бременна. Затова, за да не изпадате в неловка ситуация, носете бутилка гроздов сок в чантата си, когато отивате на събиране или някакво парти.

Сипвайте в чашата си от гроздовия сок и с гордост вдигайте наздравица. Гледайте само да не забележат какво правите.

Когато партньорът ви по спорт ви кани да спортувате

Съвсем доскоро сте била активна в спортуването. Посещавали сте курса по йога в обедната почивка с колегите си или пък сте имали партньор, с когото сте ходили в кварталния фитнес.

Предвид състоянието ви сте решили да ограничите тренировките, но какво да излъжете?

Ако някой ви попита защо не тренирате кажете, че сте се обзаложили с мъжа си или с някоя приятелка, че ще издържите без тренировки за няколко седмици. Доукрасете си лъжата според вашите предпочитания. Ако по принцип обичате да спортувате и уж сте приели този облог, приятелите и колегите ви вероятно ще се вържат на лъжата.

Ако сте започнали да наблягате на плодовете

Плодовете са богати на витамини и полезни вещества. По време на бременността консумацията им е много важна.

Ето защо сигурно околните ще забележат, че все се носите с ябълка или банан в ръка. За да отклоните въпросите и любопитството им, винаги можете да кажете, че сте на детокс режим или някаква диета. Лесно ще ви повярват.

Използвайте цветни дрехи, за да прикриете коремчето

Ако не искате хората постоянно да се вглеждат в корема ви, защото са забелязали известна промяна, шушукат след вас и се чудят дали е това или просто сте напълнели – заложете на камуфлажа!

Колкото по-цветни и не впити дрехи носите, толкова по-трудно ще е за хората да видят коремчето ви.

Не си пипайте корема

Пипането на корема е подсъзнателен акт, който почти всяка бъдеща майка прави. Вече сте разбрали, че сте бременна и инстинктивно галите корема си, докато говорите с някого, дори коремът ви още да не е нараснал.

Ако искате да запазите бременността си в тайна си наложете да не правите този жест, защото той ще подскаже на околните за състоянието ви.

Снимки: iStock

Коментирай