Бременност

Хитрости за бързо зачеване

Трикове, с които ще имате успех

19.06.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Двойките с репродуктивни проблеми са готови на всичко, за да заченат по-бързо по естествен път. Би било добре всичко да се случи веднага, за да няма напрежение, объркване, лутане и тъга. Когато сте готови да станете родители обикновено сте на етап, в който наистина не желаете да отлагате.

Ето защо можете да опитате някои ефективни трикове, които ще помогнат да заченете по-бързо. Тези трикове, разбира се, важат за всички бъдещи родители, не само за двойките с репродуктивни затруднения.

Опитайте друга секс поза

Не се вглъбявайте само в мисионерската. Вярно е, че тя е най-естествената и природна секс поза, която е и най-удобна предвид анатомичните особености на човешкия вид, но има и други пози, които допринасят за по-бързото зачеване.

Ако пък си обичате мисионерската можете да я подобрите, за да засилите шансовете за забременяване. За целта подложете възглавница под таза си. Тази позиция на тялото засилва шансовете за зачеване като спомага за движението на сперматозоидите по пътя им към маточните тръби.

Не бързайте да се изправяте след секс

Дайте още време на сперматозоидите да завършат своето пътешествие. Не допускайте гравитацията да усложни допълнително тяхната мисия. Останете в легнало положение известно време след секс. За най-сигурни резултати дори можете да повдигнете краката си на стената и да подложите възглавница под таза.

Правете секс в точното време

Снимка: iStock

Вярно е, че можете да заченете във всеки момент от месечния ви цикъл. Но за да сте най-сигурни, че опитите ви ще дадат резултат, изчислявайте овулацията си. Така няма да губите време.

Не правете секс 3 дни преди овулация

Пазете силите на яйцеклетката си за точното време. Важно е не просто да правите секс по време на овулация, но и да пестите силите си преди тя да настъпи. Освен това силите на сперматозоидите на партньора ви също ще са спестени. Те ще имат по-големи шансове да достигнат до целта.

Редуцирайте стреса

Стресът е сериозен фактор, който влияе на плодовитостта. Зачеването е не само физически обусловено. Редица психогенни фактори влияят на успеваемостта. Така че направете всичко възможно да намалите стреса и нещата ще си дойдат на място.

Насладете се и на секса и чрез кучешката поза

Тази секс поза дава възможност за дълбоко проникване. Ето защо по този начин допринасяте за по-ефективното естествено осеменяване. При тази секс поза пенисът се доближава максимално до шийката на матката като скъсява изтощителния път на сперматозоидите до нея.

Не се къпете след секс

Колкото и да ви се струва странно, добре е да не бързате да се миете веднага след секс. Изчакайте известно време, след това го направете. По този начин ще стимулирате шансовете на сперматозоидите. Сапуните променят вагиналната флора и затрудняват движението им. За по-голяма сигурност отложете душа известно време след секс.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ibrahim ( преди 3 години )
iskam da poptam ako jenami e v cikal i praime seks dali tq shte zabremene
отговор Сигнализирай за неуместен коментар