Бременност

Как да се подготвите за изненадите на бременността?

Ако не знаете какво да очаквате

27.07.2016г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето бременни за първи път жени се стараят да обмислят всичко, което ще им е нужно за идването на бебето на бял свят. Но много малко се замислят какво всъщност очаква самите тях, какви промени ще претърпи тялото им и какви пособия ще са им нужни през това време.

Ето и изненадите, които да очаквате от бременността:

Ще трябва да си набавите малко повече тоалетна хартия

Да, наистина ще ви е нужна, защото по време на бременността ще ви се ходи до тоалетна все по-често и по-често. Освен хормоналните промени, нарастващият корем ще притиска все по-настойчиво пикочния ви мехур.

По-широки обувки

Подгответе се отрано и се снабдете с по-широки и удобни обувки. Има огромна вероятност краката ви да отичат с напредване на бременността. Краката ви може да увеличат големината си с цял размер или дори повече. Ето защо трябва да сте подготвени.

По-широки дрехи

Надали толкова лесно ще забравите да си набавите поне няколко по-широки блузи и удобни еластични клинове, но сме длъжни да подсетим. Никога не правете компромис и не взимайте тесни и неудобни дрехи, особено такива на стегнат ластик, защото рискувате да си предизвикате неочаквани проблеми.

Пелени

Ще ви трябват пелени за вас, освен за бебето. Точно така – за вас. Няма никаква грешка, просто трябва да сте подготвени. Ако инконтиненцията ви се задълбочава и започнете да се изпускате в бельото, препоръчително е да ползвате пелени за възрастни или бременни, ако това се налага. И няма нищо срамно – хигиената и комфортът са важни.

Свързани статии

Удобни пособия

Всичко, с което ще имате пряк досег в ежедневието си трябва да ви е удобно – възглавници, одеяла, чехли, пижами – всичко! Помислете за себе си, особено за спането нощем. То ще е сериозно засегнато, ако не се поглезите в удобни домашни пособия.

Ново бельо

Задължително ще ви трябва широко и удобно памучно бельо. Не трябва да усещате запаряване и прежулване. Бельото от еластична изкуствена материя може да причини дразнене, зачервяване и обриви. Това е последното, което ще искате в този момент.

Снимка: iStock

Коментирай