Бременност

Натурални грижи за кожа и коса през бременността

За повече здраве и красота

05.10.2016г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на бременността в тялото на жената настъпват редица промени. Кожата и косата също се променят и това налага да им обърнем специално внимание. Стриите са едни от най-честите кожни деформации, които се получават в следствие на бременността.

Ето защо е важно от първия месец на зачеването кожата да се подхранва с подходяща грижа, за да се повиши нейната еластичност и хидратация. Това важи и за косата. Споделяме 4 натурални грижи, доказали своето благоприятно действие. Възползвайте се от техните качества и бъдете красиви и през бременността.

Масло от семена на броколи

Маслото от семена на броколи е с високо съдържание на витамини С и B. Това масло е изключително леко и е съставено от омега-9 и омега-6 мастни киселини. Спомага за елиминирането на свободните радикали, които могат да допринесат за развитието на рак.

Също така маслото от семена на броколи намалява риска от косопад, като същевременно насърчава нейните здравина и блясък. Нанесено върху кожата и косата, попива бързо без да остава мазен филм и подхранва в дълбочина.

Арганово масло

По време на бременност кожата се нуждае от специални грижи и подхранване. При някои бременни тя става по-суха в областта на корема, гърдите, бедрата. Точно там кожата се нуждае и от повече хидратация, тъй като се разпъва от нарастващите гърди и коремче.

Аргановото масло е една добра грижа. То е с високо съдържание на витамин Е, антиоксиданти и линоленова киселина. Изключително добър овлажнител е и може да намали риска от появата на стрии.

Масло от купуасу

Купуасу произхожда от тропическите гори на Южна Америка. Има естествен лешников аромат, богат на фитостероли, полифеноли, както и мастни киселини. Маслото получено от него е идеална грижа за сухата и увредена кожа.

Освен че я подхранва в дълбочина, маслото от купуасу подобрява нейната еластичност, изгражда естествена защита срещу слънчевите лъчи (лека защита) и намалява риска от появата на стрии.

Витамин Е

Витамин Е е един от най-важните витамини, които са необходими за правилното функциониране на много органи. Той е и антиоксидант, което означава, че помага да се забавят процесите, които увреждат клетките.

Свързани статии

За бременните е от съществено значение, защото може да помогне за предотвратяване на усложнения в късната бременност. Витамин Е може да помогне и да бъдете по-красиви. Известен е със своите добри овлажняващи свойства.

Приеман орално или прилаган върху косата, той спомага за подобряване на кръвообращението на скалпа, забавя побеляването на косата, като същевременно стимулира растежа, прави я лъскава и здрава. Може да го добавяте към балсамите или домашните маски за коса, както и към лосионите за тяло (освен ако не ползвате специална козметика за бременни).

Снимка: Istock

 

Коментирай