Бременност

Особени симптоми по време на бременност

Имате еротични сънища

07.12.2016г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността е особен период от живота на една жена. Той е белязан с редица промени в тялото и организма, които понякога се струват изключително странни на бъдещата майка. Кои са най-особените сред тях?

Супер развити сетива

Някои бременни жени се превръщат в истински супер-човеци, имащи силно развити сетива. Благодарение на промените в нивата на естрогена в тялото, бременната жена усеща вкусовете по различен, по-наситен начин. Обонянието става много по-изострено. Някои миризми се превръщат в натрапчиви и непоносими през бременността. Дори шестото чувство на жените се изостря в този период.

Мокри сънища

Много жени признават, че по време на бременността са имали изключително реални мокри сънища. Това явление се случва не само при жени с по-сексуално подсъзнание. Мокрите сънища спохождат и дами, които никога преди това не са имали подобни сънища.

Те се дължат отново на промяната в хормоните и най-вече на увеличения приток на кръв в гениталиите. Възползвайте се от момента и превърнете сънищата в реалност!

Кървене от носа и венците

Кървенето от носа и венците през бременността е характерно. Дължи се на увеличения обем на кръвта в майчиното тяло. Кръвообращението упражнява силен натиск върху малките кръвоносни съдове, предизвиквайки спукването им и кървене без видима причина.

Неволно пръцкане

Хормонът прогестерон предизвиква отпускане на гладката мускулатура на храносмилателната система, в частност червата. Това ви поставя в неудобни ситуации, защото често се случва да изпуснете газ без да можете да се усетите навреме.

Този странен симптом е доста антиженствен, но ще трябва да го преживеете, дами.

Силно чувствителни зърна

Не всички жени притежават чувствителни зърна. За някои тази зона дори не е ерогенна, тъй като е слабо чувствителна. По време на бременността обаче този факт може да се промени драстично. Много жени споделят, че бременността е изострила чувствителността на зърната им, при някои дори до болезненост.

Изтръпване на краката

По време на бременността е възможно да се случат необясними изтръпвания, мравучкания на краката, както и да се прояви синдромът на неспокойния крак. За да се справите с този проблем наблегнете на храни, богати на магнезий, желязо и витамин D.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време