Бременност

Как наддаването през бременността определя пола на бебето

Килограмите ви подсказват дали сте бременна с момиче или с момче

10.10.2017г. / 12 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората открай време търсят начин да отгатнат мистерията на бременността и по-точно какво бебе ще се роди – момче или момиче.

Повечето начини за отгатване на пола на бебето са базирани на митове и предположения. Наддаването на теглото на майката обаче е сигурен начин да разберете какво бебе ще се роди.

8 неща в бита, които пречат на зачеването и бременността

Това сочат данните от мащабно проучване, публикувано в PLOS One. Учените са анализирали данните на повече от 70 милиона бременни жени за период от 25 години. Установено е, че наддаването на повече тегло обикновено подсказва бременност с момче.

Бременните жени, които са качили около 10 килограма по време на бременността си имали с до 49% шанс да родят момче. А бременните, напълнели с 20 килограма над собственото си тегло по време на бременността са родили момчета в 52,5% от разгледаните случаи. С нарастване на теглото вероятността да се роди момче в проценти също нараства пропорционално.

10 народни начина да разберете пола на бебето

Свързани статии

Защо това е така?

Учените, провели изследването, не могат да бъдат категорични в отговора на този въпрос. Те смятат, че е възможно да има връзка между теглото на майката и пола на бебето, тъй като мъжките ембриони се нуждаят от повече мазнини, енергия и високи нива на метаболизма, за да се развиват успешно.

Ако и вие сте наддали повечко килограми по време на бременността си е твърде вероятно да сте бременна с момче.

Коментирай
5 rate up comment 1 rate down comment
анонимна ( преди 6 години )
Глупости на търкалета! 10 кг - 49% шанс, 20 кг - 52% шанс. :-))))) Т.е. шансът ви да родите момче или момиче е 50/50. Каква новина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време